Alle liker vi å sniktitte! Velkommen til kikk i vårt kjøleskap.

Det er lenge siden sist kjøleskapsinnlegg. Siden jeg har storhandlet i dag er kjøleskapet fullt og derfor gøy å ta bilde av og dele hva vi har av mat og drikke i kjøleskapet!

Dør øverst

20151026_152204

Her har vi litt av hvert: hvitløk, tomatpure, d-vitamin, ingefæretellerannet fra olivers og to eteriske oljer. Under er det kapers, litt mer hvitløk, leverkapsler, fermentert fiskeleverolje til jentene, probiotika til Fie og fire ymse flasker bak en fersk ingefær.

Dør midten

20151026_152158

Øl, øl, forsøk på glassmestersild som ikke ble så vellykket tror jeg (det ser jo ikke så godt ut!), rosevin som jeg har nippet et halvt glass av og som nå sikkert er blitt gammel, øl og en tonic jeg tror vi har hatt i sånn to år.

Dør nederst

20151026_152202

Fint at Tine har økologisk h-melk. Jon drikker og har i kaffin sin. Tjukkmjølk fra Røros til Elly. Ketchup og sennep fordi det spises en sjelden gang. Vi har to flasker pga barnebursdag. Og to ymse sauser.

Øverst i kjøleskap

20151026_152134

Champagne eller sprudlevin som helt sikkert ikke skal oppbevares slik og en øl fra Nøgne Ø. Kokosmelk, et glass med en eggehvitte (Fie får kun plommen, og så bruker vi hvitten til knekkebrød eller turbar). Tahini, en boks med kyllingkraft fra Stange, sennep, skjult bak er det vakuumpakket svinespekk, Jons jarlsberg og noen bokser makrell i tomat.

To pakker økologiske egg. Julepølser fra Øygarden, fjorårets, som vi må spise nå før vi får ny julekasse i hus. Og smør. Jeg elsker smør.

Midten i kjøleskap

20151026_152140

Tre cidere fra Aas bryggeri. De er faktisk ganske ok. Jeg savner skikkelig gode, tørre cidere som jeg drakk i London. To pakker lammekjøttdeig og en pakke økologisk kjøttdeig. To pakker med lammepølser. To pakker med and fra Stange.

Nederst i kjøleskap

20151026_152144

Mer melk og tjukkmjølk, siden jeg har storhandlet. Yoghurt naturell fra Tine, og øko yoghurt fra Røros. (Synd den er ultrapasteurisert, så den kjøper vi nok ikke mer). Mer ost til Jon, og til Elly. Rømme fra Røros, leverpostei til Jon og en type geitost som jeg er glad i, Balsfjord heter den. I posen ligger det fersk ingefær. På tallerkenen er det grytekjøtt til tining, fra en gressforet okse, som ligger der sammen med paprika.

Grønnsakskuffene

20151026_152150

Her har vi: sitron, rødbeter, søtpoteter, spinat, grønnkål, kålrabi, sellerirot, pastinakk, ruccola, paprika, blomkål, kål, chili, sjalottløk og løk. Noe økologisk, noe ikke, spørs hva jeg får tak i.

Ingefær bruker jeg til søtpotetsuppe og smoothier og til te, så det liker jeg å ha mye av. Grønnkål og spinat til smoothier. Blomkålen lager vi pizza av, sammen med kjøttdeigen og min geitost.

Jeg vil tro jeg ikke trenger å handle mer denne uken. På kjøkkenbenken har vi bananer, kiwi, eple, avokado og pærer, og i frysen har vi ulike typer protein. Jon har nettopp laget knekkebrød for resten av uken og surdeigsbrødet han spiser står til heving på kjøkkenbenken.

Matplan denne uken
Middager er seikaker mer persillerotmos (hjemmelagde, oppskrift kommer), blomkålpizza, kjøttsuppe med rotgrønnsaker, fiskegrateng med ovnsbakte rødbeter (oppskrift på fiskegrateng finner du i boka mi, sykt god). Til helgen blir det vel and og en av dagene har vi rester slik at vi ikke kaster mat.

Til frokost spiser vi som regel egg med noe attåt. Lunsj spiser jeg det jeg føler for, enten middagsrester, smoothie eller en salat med protein i. Vi sender ikke så mye mat til Elly mer, fordi hennes nye barnehage serverer ganske så godkjente lunsjer, unntatt to dager i uken.

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!