En smoothie som gir supernæring og energi til babyen din!

Nivå: Enkel

Tid: Et par minutter

Jeg er så imponert over de første leveårene. Fra å være små, sammenkrypne spedbarn utvikler de seg til krabbende vesener og før man nesten vet ordet av det har man en toåring i hus som begynner setninger med «jeg» og vet inmari godt hvordan hun vil ha det. Noen ganger klarer jeg ikke følge med i svingene!

Og nettopp derfor er det så viktig med næringsrik mat, synes jeg. Jeg ønsker å gi døtrene mine smakfull mat proppet full med godsaker. Denne smoothien er et eksempel på det. Og – den er super som ammemat også, og for andre som har lyst på en skikkelig næringsrik og mettende smoothie.

DSC_2468

Ingredienser:

 • Kokosmelk
 • En – to økologiske eggeplommer
 • Banan
 • Blåbær
 • Avokado
 • Evt kollagen eller gelatin

DSC_2462

Fremgangsmåte:

Skill eggeplommen fra hvitten. Hvitten sparer du til for eksempel turbar. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie. Nyt!

Et par ord om de ulike ingrediensene:

 • Kokosmelk inneholder mettet fett som blant annet er viktig for hjernens utvikling.
 • Eggeplommen lager god fylde i smoothie, men viktigst er alle godsakene en eggeplomme inneholder: protein, vitamin a, e, d, kolin, ulike b-vitaminer og kolesterol, for å nevne noe. Jeg prøver å gi mine egg hver dag, i en eller annen form.
 • Banan for karbohydrat, men også fordi banan inneholder et enzym som gjør det lettere for små uferdige babyfordøyelsessystem å fordøye karbohydrater.
 • Blåbær for fiber, farge og smak.
 • Avokado for fylde i smoothien og for enumettet fett, fettløselige vitaminer og kalium.
 • Gelatin for hud, negler, hår og fordøyelsessystem. Kraft og gelatin kan gjøre det lettere for små mager å fordøye mat, og dermed gi blidere babyer og mindre skrik å takle for oss voksne. Jeg kjøper gelatin fra naturlig liv. (Ikke adlink).

Jeg gir jo ikke mine døtre grøt. Og her finner du mer info om baby- og barnemat.

DSC_2472

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!