Jeg tenkte å dele noen av oppskriftene som Mini på to år har vært mest glad i. Oppskriftene passer til frokost, matpakken og middag, og alle er glutenfrie, melkefrie og sukkerfrie. Og selvfølgelig er de enkle å lage.

Bananpannekaker har vært en sikker vinner til frokost og i matpakken. Og jeg vet at bananpannekakene har vært suksess hos mange andre småttiser også. Med egg og stekt i godt smør inneholder de fin næring til voksende kropper. Her er bananpannekakeoppskrifter med variasjoner.
pannekake1-1024x1024

Mini er også glad i krydret mat. Vi har ikke spart på krydderkruttet, altså laget mild mat kun til henne. Det var en stund vi hadde en ettåring som stinket hvitløk fordi hun var så glad i guacamole. Chocolate chili er noe Mini setter pris på. Den er fin som middag og super å sende med i en liten boks i barnehagen eller på tur. Her finner du oppskrift på chocolate chili.
chocolatechili

Søtpotet kaller hun for mos. Det er hun som regel veldig glad i. Vi varierer mellom mos, baking og steking i ovn. I dag fikk hun stekte med litt kanel på, som vi hadde som tilbehør til lammepølser. Vi spiste ute på trappen, noe som var stor stas. Her finner du oppskrift på bakt søtpotet – supergodt!

Smoothie kaller hun for jus. Det tror jeg er fordi hun alltid får jus når vi er i byen, fra Joe and the Juice. Jeg kjøper en stor en og Mini en liten en – alltid den samme: Fiber active, tror jeg den heter, tilsatt en ingefærshot. Det er den jusen jeg ble inspirert av til å lage min egen grønne smoothie, som jeg drikker flere ganger i uken. Mini liker den, men også andre smoothier jeg lager. Felles for dem alle er at de inneholder kokosmelk og spinat. Jeg bruker ikke jus eller yoghurt i smoothien. Om jeg må tynne den ut, bruker jeg vann. I går fikk hun smoothie på kokosmelk, banan, bringebær og spinat. Mini får sjeldent smoothie som et eget måltid. Men for småttiser som ikke er så ivrige på å ta til seg næring er smoothier med kokosmelk en super måte å få i seg gode fettsyrer og nok energi på.
IMG_2070-704x454

Pulled pork er en sikker vinner. Vi lagde pulled pork for første gang på en stund nå på søndag, vi hadde gjester. Mini spiste masse og har hatt rester i matpakken sin to dager på rad. Lett å spise selv er det også! Oppskrift på pulled pork finner du her!
pulledpork

Også er hun veldig glad i supper. Det er vi glade for, for vi er glade i suppe også! Suppe er billig, enkelt og næringsrikt. Vi lager alltid suppe på kraft vi har kokt som oftest på kyllingskrog. Har vi tomatsuppe serverer vi kokte egg til, har vi annen suppe er det som regel bacon som er tilbehør. Mini sier bacon når vi sier vi skal ha suppe, så da blir det sånn. Om suppen er for tynn kan det bli litt sølete. Mini er god på å spise selv siden hun har spist selv siden hun begynte med annen mat enn morsmelk, men litt klin blir det jo. Her finner du oppskrift på tomatsuppe, her på ertesuppe, her på søtpotetsuppe og her på blomkålsuppe.
IMG_4193

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!