Donald bør spises med appelsin til.

Nivå: høvelig enkel

Tid: Ca 45 min

Jeg kan vegre meg skikkelig lenge for å gjøre noe jeg synes virker intrikat. Majones, for eksempel, kvinnet jeg meg opp til i mange måneder for å lage. Og hvor enkelt er det ikke å lage majones lissom? Megalett! Samme med appelsinsaus. Det høres så fancy ut at jeg har tenkt at det er for feinschmeckere og ikke for en menigmann som meg. Men appelsinsaus, det er like lett å lage som å like. Lag det denne helgen du også!

Ingredienser and

 • Andelår (vi hadde 4 stk), kjøper fra Holte
 • Appelsinsaft fra 1/2 appelsin
 • Salt
 • Pepper

Ingredienser appelsinsaus

 • En god klatt smør
 • En god klunk kraft. Har du ikke kraft kan du kjøpe ferdig, feks fra Holte.
 • 1/2 løk
 • Saften fra 2 appelsiner, pluss litt appelsinkjøtt
 • Salt til smak

Ingredienser sellerirotmos

 • 2 sellerirøtter
 • 1 pastinakk
 • En god klatt smør
 • Salt

Fremgangsmåte and

Ha andelårene i en ildfast form. Hell over appelsinsaus og gni skinnet inn med salt og pepper. Stekes på 180 grader til kjernetemperaturen er ca 62 grader.

Fremgangsmåte appelsinsaus

Finhakk løken og stek den gyllen i smør. Tilsett kraft og appelsinsaft og litt appelsinkjøtt og la det kose seg litt på svak varme. Bruk til slutt stavmikser på sausen for å få den jevn og litt tykk.

Fremgangsmåte mos

Skrell og del pastinakken og sellerirøttene i biter. Kok til ferdig. Tilsett smør og lag til en mos med stavmikser. Smak til med salt.

DSC_2482

Freden senket seg over heimen…

… da jeg serverte denne retten. Begge jentene liker and og Elly elsker saus (Fie på 8.5 mnd får ikke sitrusfrukter enda). På bildet under ser dere Elly rappe et lår før vi var ferdige med å fotografere.

DSC_2483

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!