Jeg elsker å se andres ukesmenyer, det er alltid inspirerende. Vår meny forrige uke bød på en fin blanding av kraftmat, fisk, kjøtt og sesongens grønnsaker. Og litt sjokolade.

Jeg handler en gang i uken. Storhandel sparer oss tid og penger. Vi må som oftest spe på litt, særlig melk, bananer og egg. Og kanskje spinat og andre grønne blader, som ikke holder seg så lenge i kjøleskapet. Nå om dagen handler jeg på Coop, siden de har best økologisk utvalg av butikkene jeg kan velge mellom. Sper på med Holte kyllinglever fra Meny og stangekylling og kokosmelk på boks fra Rema.

Frokost har vi ikke i menyplanen. Vi spiser som regel noe med egg. Jon spiser ofte egg og ost, som han deler med Elly. Elly har ofte Jons hjemmelagde knekkebrød med min kyllingleverpostei på også. Fie får en eggeplomme rørt inn i rørossmør og stekt på lav varme, som jeg strør litt leverkapsel på (mer om leverkapsel snart, genialt produkt!) Jeg liker å ha egg eller leverpostei, og jeg liker å ha noe grønt til. Avokado og ruccola eller spinat, for eksempel. Og så drikker vi voksne kaffe, Jon med melk jeg har den svart.

Lunsj har vi heller ikke i menyplanen. Jeg drikker ofte smoothie. Nå om dagen er det ofte lunsj for både meg og Fie. Jeg lager uten spinat/grønnkål til henne. Smoothien hun får mest om dagen – og som hun elsker – er med kokosmelk, øko eggeplomme, banan og blåbær. Blåbær kan gi hard mage har jeg hørt, men ikke merket noe til det hos Fie. Om jeg ikke lager smoothie spiser jeg middagsrester eller kokkelerer noe ut fra hva kjøleskapet har.

Snacks og kveldsmat varierer. Jeg har dilla på kakao på kvelden, som jeg lager med kokosmelk, kokosblomstsukker, råkakao og gelatin. Næringsrikt for kropp og sjel! Jeg synes også Ombar er skikkelig godt, helst den med smak av kokos. Men blodpris for en liten sjokoladeflis i forhold til å kjøpe noe vanlig i butikken. Men men, det er verdt det de gangene jeg stikker innom en helsekost.

Så over til middagsplanleggingen. Jeg lager alltid middagsplanen først, så lager jeg handlelisten basert på den og deretter legger jeg til grønnsaker og frukt og annet som jeg vet det går mye av, for eksempel h-melk og ost, bananer, egg, spinat, gulerøtter, kokosmelk, kokoschips og smør.

Mandag hadde vi økologiske lammepølser, søtpotetmos og stekt sopp. Supperester som forrett. En kjapp men likevel næringsrik middag.

Tirsdag hadde vi ovnsstekt torsk med bacon og rødbeter. Denne retten tar ca null tid å lage. Alt slenges jo i ovnen og mens middagen lager seg selv kan man gjøre andre ting.

Onsdag hadde vi hjemmelagde seikaker med gulerøtter og ertemos. Jeg har lovet oppskrift på seikaker før, og det kommer snart! Sunt, billig, proteinrikt og næringsrikt. Og begge jentene spiser det med glede. Bildet under viser en tidligere versjon av seikaker, med poteter.

Torsdag ble det kraftbasert suppe med ymse grønnsaker i. Det skulle vært ertesuppe, men jeg hadde glemt å handle erter. Heldigvis er det bare å kutte opp gulerøtter og noen andre rotgrønnsaker, la det koke i kraften og bruke stavmiskeren så er suppen ferdig. Aldri en uke uten et kraftbasert måltid. Og jeg må også si at har man først fått smaken på suppe med kraft smaker supper uten kraft skikkelig kjedelig. Her er oppskrift på en god kraftbasert suppe som bildet under viser.
DSC_1559

Fredag sto oksehaler med rotgrønnsaker på menyen. Grønnsakene preppet vi kvelden før og om morgenen tok jeg romertopfen i vann et par timer før jeg tok oksehalene og rotgrønnsakene i romertopfen og hadde ovnen på 150 grader. Når det var middagstid var maten ferdig. Lett, ass. På morgenen viste jeg Elly oksehalestykkene og deretter halen på en lekeku. Hennes reaksjon var: spise! godt? Oppskrift finner du her!

DSC_2520

Av oksehalerestene kokte vi kraft som skal bli til suppe i dag. Og av grønnsaksrestene lagde jeg en skikkelig gelatinrik suppe. Jeg tok all kraften som var i romertopfen og alle grønnsakene og brukte stavmikseren. Denne suppen spiste jeg både til frokost og lunsj på søndag. Elly kalte det for halesuppe.

Lørdag: Lille månes høstkonferanse. Vi hadde med smoothie til Fie og meg.

Søndag: Taco med gressforet kjøtt, som dermed inneholder en god dose omega3. (Jeg spiser heller det enn oppdrettslaks for omega3 – mye mulig gressforet kjøtt inneholder mer omega3 enn oppdrettslaks også). Vi bruker hjemmelaget eget tacokrydder, lager egen guacamole og skjærer opp grønnsaker (paprika, småtomater, spinat, agurk) og har i små skåler. Vi plukker da det vi liker best. Ergo spiser vi taco uten skjell eller lefser.

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!