Knuskrent kjøtt fra Duggurd + oppskrift fra Andreas Viestads nye bok = magelykke.

Kjøtt er ikke bare kjøtt. Vi prøver i så stor grad som mulig å spise kjøtt fra dyr som har hatt et godt liv og å spise hele dyret, ikke bare indrefileten. Hvorfor? Fordi det er mer bærekraftig, fordi dyr fortjener et godt liv, fordi dyr som har spist bra mat blir til bedre mat for oss mennesker enn dyr som må ta til takke med kraftfor og fordi mange av bøndene som har dyr som har det ekstra godt driver småskalaproduksjon og fortjener støtten vår.

Duggurd er en gårdsbutikk i Bærum, Øverland gård, som også tilbyr ulike kjøttpakker til hjemlevering. Maten de selger er kun fra dyr som har hatt det godt og spist fôr som er naturlig for dem. Produktene er helt fri for tilsetningsstoffer og grønnsakene er ikke sprøytet. Dyrebarna får gå med mødrene sine og når dyrene skal slaktes skal det ikke være med for mye stress. Duggurd kjøper også direkte fra produsentene. Det er så flott! Mer av folk som Duggurdfolka! Anbefaler å sjekke ut shoppen deres og teste en pakke før jul, kanskje du blir hekta på godsakene? De har også en god blogg.

Jeg fikk en pakke Husfrue, samt upasteurisert yoghurt, en sjukt digg ost som også er laget av ferskmelk, pepperoni og poteter på døren forrige uke*. Nylig fikk jeg også den nye boken til Andreas Viestad – Den store kjøttkokeboken. Den skal jeg skrive om snart. For en bok! I Husfruepakken var det blant annet en flatbiff og i Viestad sin bok var det en oppskrift på oksestek med tomatsaus med valnøtter i som vi lot oss inspirere av. For flatbiff kan brukes i stedet for oksestek. Flatbiffen vi har fått kommer fra biodynamisk og gressforet urfe. Det gir god smak og et høyt innhold av omega3-fettsyrer.

DSC_2557

Oppskriften er sabla enkel og som følger:

Ingredienser

  • Flatbiff (vår var ca 800 g)
  • Olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 pakker økologiske hakkede tomater
  • 1 ss sennepspulver – men jeg tror vi brukte litt mindre
  • 3 ss valnøttkjerner
  • En god slant rødvin
  • Salt og pepper til smak
  • Ovnsbakte poteter og grønne bønner som tilbehør

Fremgangsmåte

Brun flatbiffen og stek deretter den på 120 grader til kjernetemperaturen er 62 grader. Husk at kjøtt (og egg!) bør være romtemperert før tilberedning.

DSC_2558

Ha løk og hvitløk i en panne og stek til det er mykt. Tilsett så de hakkede tomatene, valnøtter, sennepspulver og rødvin i pannen og la det koke opp, deretter putre på lav varme for at smaken skal sette seg skikkelig. Vi lot vår stå i godt over en time, hvis ikke lengre.

DSC_2555

Potetene skjærer du i mindre biter, har over olje eller smør og havsalt og steker til de er ferdige på 175 grader. Behold skallet på – det gir mest smak og mest næringsstoffer. Grønne bønner tar du frem fra fryseren og gir et raskt oppkok så er de ferdige.
DSC_2563

Nyt!

PS: Begge mine jenter koste seg maks! Supernæringsrik mat for små mennesker som vokser i rekordfart – akkurat som jeg liker det.

*Jeg er så heldig at jeg fikk pakken gratis. Innlegget er ikke sponset.

 

 

 

Flatbiff

Biodynamisk urfe

Gressforet

Fra bjerkvik vestre gausdal ved valdres

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!