Bergljot knows good health … and isn’t afraid to tell it.

Bergljot driver firmaet Helseatferd og skriver bloggen i samme navn. Hun vet hvorfor vi handler som vi gjør når vi vet vi burde handle annerledes. Eksempel: hvorfor ligger vi på sofaen og ser på tv på kvelden når vi vet vi burde gått en kveldstur eller tøyd de stive hofteleddsbøyerne våre?

(Jeg tøyer aldri hofteleddsbøyerne selvom jeg vet jeg burde).

podcastcover-1

Jeg må si at denne episoden av Ingefær, den er både interessant, lærerik og koselig. Og litt morsom.

Jeg ble kjent med Bergljot for over fem år siden. Vi trente begge crossfit på Oslos første crossfitbox. Bergljot og jeg pleide å trene sammen. Hun er sterk som en bjønn, slik at jeg hadde noe å strekke meg mot. Dessuten hadde vi ofte gode samtaler mens vi gikk oppover langs Akerselva etter trening.

Det er langt mer interessant å se hvor sterk du kan bli, enn hvor mye ubehag du kan unngå. – Bergljot Rosvoll

I årene etter har Bergjlot etablert sitt eget firma. Jeg elsker bloggen hennes, hvor hun ofte ikke legger noe i mellom. Hun mener at perfekt ikke skal stå i veien for bra. Hva det betyr, får du høre om i podcasten.

Temaer vi tar opp på podcasten er:

  • Hva adferd egentlig er
  • Hvordan bli motivert
  • Hvordan stuen din ikke bør møbleres om du har vanskeligheter for å komme deg opp av sofaen
  • Hvorfor det å ikke unngå ubehaget gjør deg sterkere
  • At mange av de tusenvis av tankene vi tenker hver dag bare er tull
  • Hvorfor Bergljot bærer handlekurven og kofferten sin
  • Hvordan du ved å registrere selvsnakk kan endre vaner
  • Og at Bergljot ikke liker ordet viljestyrke

Du har tre valg:

1. Spille av direkte

2. Laste ned

3. iTunes

Linker vi refererer til i podcasten er:

Et par av innleggene til Bergljot jeg liker ekstra godt:

Husk: gi Ingefær rate i itunes! Og kom med kommentarer hva som er bra og hva som bør bedres.

222520_220119428034385_5386570_n

Her er Bergljot og jeg i en tung økt på Sognsvann i regi av Oslo Kettlebellgym (nå Gym Ila) for sånn fem år siden. Flott bilde, det der! Her unngikk vi ikke ubehaget – verken ved å trene tungt i regnet eller poste bildet i etterkant.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!