I episode fem av Ingefær får du høre meg lese det første kapittelet i boken min «Paleo: sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil». Kanskje det kapittelet jeg er mest fornøyd med!

podcastcover-1

Boken min «Paleo: sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil» skulle jeg selv ønske jeg hadde for hånden da jeg endret livsstil for nesten syv år siden. Boken er nemlig lettlest og informativ om hva et godt kosthold kan gjøre for helsen (og omvendt!). Boken min inneholder også enkle og raske oppskrifter, mange av dem basert på norske mattradisjoner slik at overgangen fra et «vanlig» norsk kosthold ikke skal bli for stor. Forslag til ukemeny, oversikt over hvilke matvarer som er i sesong når og handleliste får du også. Jeg inkluderte også et kapittel om naturlig trening hvor jeg viser mine favorittøvelser og et kapittel som handler om hvor viktig det er med en helhetlig livsstil, dvs balanse mellom trening, hvile, stressmestring og kosthold.

DSC_2513

Over et år har gått siden jeg ga ut boken og jeg er fortsatt stolt hver gang jeg ser den i en bokhandel.

Derfor ville jeg lese inn første kapittel, slik at du som ikke har boken kan få høre litt! I det første kapittelet skriver jeg om:

  • Hva en god helse er
  • At paleo er et rammeverk og ikke en rigid diett
  • Kjennetegn på moderne mat vs naturlig mat
  • Et tilbakeblikk på utviklingen av kostholdsråd og -trender

Du har tre valg:

1. Lytte

2. Laste ned

3. iTunes

DSC_2511

Et av mine favorittsitater er:

Vi trenger å redefinere hva sunn mat er. Vi trenger å komme oss bort fra ord som «lett middag», «søtt og syndig» og bruk av ordet kalorier. Dette er et syn på sunnhet som ikke har gjort oss sunnere, snarere tvert i mot. Gjennom å fremheve slankhet, at mat skal ta kort tid å lage, være fettfattig med lavt kaloriinnhold, eller ha lavt karbohydratinnhold og høyt proteininnhold, har vi mistet en vesentlig faktor av syne: hva maten gir oss av næring. Mat skal gi næring til hver eneste celle i kroppen. En posesuppe, en måltidserstatter eller en pannekake med proteinpulver gir ikke det.

Forøvrig skrev jeg boken i forrige ulønnede mammapermisjon. Hvorfor jeg skrev boken kan du lese om her og her kan du lese utdrag fra boken kapittel for kapittel.

Bildene i boken er tatt av dyktige og superhyggelige Marte Garmann. Boken er gitt ut på J.M Stenersens forlag, som er forlag sammen med Kagge forlag. Har du forfatterspire i magen anbefaler jeg Kagge. Bra folk og morsomme fester.

DSC_2509

Lyst til å kjøpe signert bok til jul?

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!