Ikke noe er bedre enn en deilig sjokoladesmoothie som er så proppfull av næring at du kan være fornøyd med deg selv i timesvis etterpå.

Nivå: Enkel

Tid: 5 minutter

Jeg har siden nyttår hatt sjokoladestopp, i form av sjokoladen jeg pleier å spise: 86 eller 92 prosent eller ombar. Men helt sjokoladefri er jeg ikke. Jeg lager kakao ca en gang i uken og forrige uke lagde jeg denne bomben av en sjokoladesmoothie to ganger. Jeg har drukket den etter trening og den gir meg mengder av næring og holder meg mett i mange, mange timer. Også dekker den sjokoladebehovet mitt, noe som ikke skal undervurderes. Sjokolade er tross alt et must i mitt liv!

DSC_2891

Ingredienser

  • Kokosmelk. Jeg bruker som regel 250 ml
  • En banan
  • 2 ss råkakao. Du kan bruke mindre, eller mer, spørs hvor kraftig sjokoladesmak du liker. Jeg liker min kraftig.
  • 1/2 avokado. Denne er valgfri, men det gjør at smoothien blir enda mektigere og metter lenge
  • 2 økologiske eggeplommer
  • 1 ss MyoCollagen (adlink) eller økologisk gelatinpulver
  • Evt spinat hvis du ønsker grøntfor i smoothien

DSC_2857

Fremgangsmåte

Ha alt sammen i en blender og bland til alt er jevnt. Dette blir en ganske tykk smoothie.  Jeg varierer med å blande inn chiafrø, ristede kokosflak, gresskarkjerner og bløtlagte valnøtter som pynt, slik at det blir mer tyggemotstand.

Næringsbombe!

I denne smoothien får du masse magnesium fra råkakaoen, du får gelatinens gode egenskaper som kan gi deg finere hud, lettere fordøyelse og sterkere negler, du får alle godsakene som økologiske eggeplommer gir – nemlig b12, jern, a, e og d-vitamin for å nevne noe, du får sunt mettet fett fra kokosmelken, karbohydrater og litt fiber fra bananen og om du har avokado i får du enumettet fett, fiber og blant annet b-vitamin.

DSC_2875

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!