Når babyen din heller kaster maten på gulvet enn å spise den, kan det være lurt å tilby så næringsrik mat som mulig.

Nivå: Enkel

Tid: Over en time

Ikke alle babyer er så interesserte i å spise så mye mat. Yngstedatter Fie har syntes det har vært gøyere å kaste mat på gulvet enn å spise det. Derfor har jeg tilbudt så næringsrik mat som mulig, slik at hun får i seg mye næring på få biter. Denne babypuddingen er perfekt i så måte og egner seg derfor godt til småspiste babyer, for babyer som trenger å tjukke seg opp litt og for babyer generelt, egentlig. Alle babyer fortjener næringsrik mat!

DSC_2840

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 1/2 banan
  • 100 g smør. Jeg bruker helst Rørossmør: smaker godt og lite behandlet.
  • Underkant av 1 dl kokosmelk
  • 3 økologiske eggeplommer

[/ingredients]

DSC_2861

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Smelt smøret og avkjøl det. Ønsker du at bebisen ikke skal få melkeprotein lager du klarnet smør ved å skille melkefettet og proteinet fra hverandre. Proteinet er det hvite i det smeltede smøret. Hell gjennom for eksempel et kaffefilter.
  2. Ha banan, kokosmelk og eggeplommer i en blender eller i en bolle og bruk stavmikser. Bland så inn det avkjølede smøret.
  3. Hell over i små muffinsformer eller i en liten ildfast form.
  4. Stekes på 175 grader i ca 40 – 50 minutter. Følg med.
  5. Må avkjøles før spising og oppbevares best i kjøleskap.

[/directions]

Turmat eller frokost

Dette er noen næringsbomber, så de er perfekte å ha med på tur, for eksempel. Da jeg fløy til Tyskland med Fie sent i fjor hadde vi med disse i håndbagasjen. Fie har også fått dette til frokost. Det har vært måltidet hun har vært mest sulten på og jeg har derfor sørget for å tilby henne så næringsrik mat som mulig da. Flere gode tips kan du høre i Ingefær podcast hvor temaet er barnemat.

DSC_2839

Litt om ingrediensene

Kokosmelk inneholder sunt mettet fett som er viktig for små, voksende kropper, blant annet for hjernen og nervesystemet. Det gir også raskt energi til den lille. Eggeplommen inneholder alt en liten kropp trenger, med unntak av vitamin C: fettløselige vitaminer som A, D og E, kolin og proteiner. Smør er også en god kilde til mettet fett og fettløselige vitaminer, og kolesterol som er viktig for utviklingen av babyens hjerne. Bananen gir søtsmak, litt fiber, litt c-vitamin og kalium.

PS!
Selv synes jeg denne puddingen er for god til å la Fie få alt selv. Det er finfin dessert for større barn, eller for en ammende kvinne. Mye god næring i en liten munnfull!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!