Etter seks år som Paleoliv er det på tide å ta steget videre som meg selv. Hei til saralossius.no!


Og hadet, paleoliv!
Jeg har blogget under domenet paleoliv.no siden august 2011. I løpet av disse årene har jeg publisert nesten 730 innlegg. Noen virkelig bra, andre innlegg skikkelig under pari. I løpet av tiden har Jon gått fra å bli nevnt som «mannen» eller «J» til å bli min samboer, til å skrive om trening en periode, bli min podcast-assistent og business-partner in crime og pappan til de to fine jentene våre. I løpet av denne tiden har jeg altså vært gravid to ganger og født to ganger, jeg har gitt ut boken Paleo av Sara Lossius, holdt kurs og flere foredrag, jeg har gått fra å spise kyllingfilet fra prior til å kun kjøpe Stange- eller Holtekylling og bruke hele kyllingen  og er også blitt en ivrig kraftkoker.

I begynnelsen av bloggen bodde jeg alene, trente crossfit masse og jobbet en stund på Crossfit Oslo også, og ble etter hvert sertifisert Level1-trener.

I begynnelsen av bloggkarrieren syklet jeg rundt i Oslo på en litt sliten sykkel med kurv og når jeg tenker tilbake satt alltid min bestis Silje bakpå og i kurven lå alltid kald hvitvin. Så ble Jon og jeg samboere, jeg har hatt og har gode jobber som kommunikasjonsrådgiver, vi flyttet fra Torshov til Nesodden og nå trener jeg noe jeg kaller for husmortrim mens jeg balanserer lite søvn, mye amming, mammarollen for to små, podcast og lage næringsrik mat fra bunnen av. Podcasten Ingefær har gått fra å være en ide til å bli suksessrik og jeg gleder meg til hver episode jeg skal lage. Jeg har gått fra å kunne ganske lite om kosthold til å kunne ganske mye, men jeg har også vett nok til å vite at jeg ikke kan alt. Jeg er opptatt at vi kvinner skal leve et balansert liv, finne ut hva som er viktig for oss og ikke stresse oss i hjæl.

Det siste året ser jeg at postene mine mer og mer har handlet om helhetlig helse og mine personlige tanker, mer enn å være en nettside for paleofakta. Derfor var det på tide med et navneskifte. For jeg følte meg ikke hjemme som Paleoliv mer. Jeg er tross alt Sara Lossius.

DSCF0661

Jeg har nemlig tidvis følt meg hemmet av paleoliv-navnet, for jeg har tenkt at alt jeg skriver om må linkes opp mot paleo og paleolivsstilen. Jeg liker å skrive om så mye mer, og jeg vil også ha bilder av Jons surdeigsbrød, og jeg synes det er så mye viktigere å være tro mot meg selv enn paleo. Men – det betyr ikke at du ser meg gi Elly polarbrød med det første, eller at du får oppskrift på rosa cupcakes eller pastaretter. Ånei!

For på saralossius.no skal jeg fortsette å skrive om Ekte mat. Paleo er fremdeles en rettesnor for meg. Jeg mener det er en særdeles god rettesnor og en grunnleggende base i et næringsrikt kosthold og for meg funker det bra. Du kommer til å fortsette å lese om hvorfor jeg spiser som jeg gjør og hvorfor det er viktig for meg at jentene mine spiser sånn også, samt hvorfor jeg synes det er viktig å spise ekte mat når man ønsker å bli gravid, er gravid og når man ammer. Ekte mat er grønnsaker, frukt, nøtter, frø, kjøtt, fugl og fisk. For noen er det også melkeprodukter og belgfrukter og riktig tilbredte kornprodukter. Melkeproduktene skal være i så naturlig form som mulig. Si hadet til skummetmelk eller fettfri melk etter trening og hei til h-melken fra Rørosmeieriet eller Tine sin økologiske. Jeg er også opptatt av å tilbrede maten slik at næringsverdien blir best mulig. Derfor bløtlegger jeg nøtter og eventuelle belgfrukter, forsker på fermentering og Jon baker surdeigsbrød som han og storesøster Elly (3) spiser. Det er dessuten viktig for meg at dyrene jeg spiser jeg har hatt det bra og at jeg bruker hele dyret. Å spise kjøtt kan nemlig være bærekraftig.

DSCF0690

Selvfølgelig skal du fortsatt jevnlig få oppskrifter som så og si alltid er enkle, tar kort tid og er såkalt barnevennlige – for mat til barn er jo en naturlig del av saralossius.no siden jeg er tobarnsmamma.

DSCF0700

Jeg skal også skrive litt om trening, rett og slett fordi jeg trener ganske lite og fordi det etterspørres stadig hva og hvordan jeg trener.

DSCF0683

(tights her)

Treningen jeg gjør skal ha mest mulig effekt (minimum dose, maximum effect). Jeg har verken tid eller lyst til å trene en eller flere timer 5 – 6 ganger i uken, og for min del gir det å trene mindre vel så bra resultat – bare man trener smart. Mange av oss har fullpakkede timeplaner og da er det greit å kunne trene kjapt hjemme, utendørs eller på et senter uten at det tar for mye tid av dagen. Kettlebells er mine treningsvenner, noe du vil se mer av på saralossius.no – i tillegg til min fine garasjegym.

DSCF0684

Familieliv og Mammatanker får du også, så som tanker om kropp, tid, prioriteringer i hverdagen, våre spede forsøk på en spiselig hage, kosthold til barn og praktiske tips og råd. Jeg har allerede skrevet om dette flere ganger, det blir godt mottatt og jeg synes temaene er spennende. Men bilder av Elly og Fie får du sjeldent se. Det er de søteste pøblene i absolutt hele verden, men jeg skjermer dem så godt jeg kan fra internett.

Og sist, men ikke minst: Ingefær podcast. En gang i uken kommer det en ny episode hvor jeg snakker om helse og sånn med spennende mennesker som driver innenfor det store feltet helse og sånn. Siden lanseringen har Ingefær ligget på ulike topplister på iTunes, jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger fra lyttere og lyttertallene bare øker og øker.

ingefaer_expandet

Episode 18 kommer på søndag, og da har jeg snakket med selveste Lasse Tufte. Det bør du glede deg til! Vi snakker blant annet om boken som straks blir lansert: Tren sammen, skrevet av Lasse Tufte og Funkygine, og Lasse snakker også om hvordan han mentalt forbereder seg til vanskelige stunts.

_DSC0296

Så hva blir egentlig forskjellen på paleoliv og saralossius? Hovedforskjellen er at min nye side blir mer meg og muligens noe mer subjektiv. Veien blir jo til mens vi går, og om det er noe du ønsker mer av eller mindre av blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger! Gi meg gjerne tilbakemeldinger på selve nettsiden også, særlig om noe ser rart ut eller ikke funker, slik at vi kan rette opp i det så fort som mulig. Og selvom paleoliv er historie, er jo jeg den samme. Jeg tror fremdeles at å spise ekte mat gjør oss sunnere, sterkere, slankere og gladere. Jeg er fortsattt opptatt av at ved å like oss selv gjør vi bedre valg i hverdagen, både når det kommer til mat, men også trening, karriere og det å være mamma. Jeg er opptatt av å finne ut av sine verdier, for slik å finne ut hvordan akkurat du ønsker å leve livet ditt og prioritere deretter. På saralossius meg vil du aldri finne fitspo-utsagn, sjeldent vil jeg skrive om utseendetfokus (selvom vi alle ønsker å se digge ut naken eller i bikini) eller raske løsninger. Stressmestring, nok søvn, passe trening og ekte mat tilpasset akkurat deg er nøkkelen til en livsstil som gir gode resultater på sikt og som også vil være lettere å opprettholde enn raske dietter eller knallhard trening. Dette er jo temaer du har lest på paleoliv, som min nye side også vil bære preg av.

DSCF0705

Jeg håper du fortsetter å lese saralossius.no om du har hengt med fra paleoliv. Daglige oppdateringer blir det ikke, men jevnlige drypp. Og du, min nye epost er hei@saralossius.no. Hører gjerne fra deg!

Takk til StudioMaco for design, til Christoffer for nettsiden, til Randi for foto og location og til Jon for generelt å være verdens beste mann.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!