Hjemmelaget leverpostei er latterlig enkelt å lage og noe av det mest næringsrike du kan spise. Perfekt mat for gravide og barn er det også!

Nivå: Enkelt

Tid: 30 min + tid i vann for lever

Jeg har tidligere postet en oppskrift på andeleverpate på bloggen, men jeg lager leverpostei så ofte (les: nesten hver uke) at oppskriften har blitt forbedret vesentlig siden sist. Leverpostei er superenkelt å lage, og lager nesten seg selv. Jeg legger leveren i vann ved middagstider og etter at jentene har sovnet putter jeg ingrediensene i panna og etter sånn 30 minutter bruker jeg stavmikseren og lager pate. Ikke mye arbeid for noe av det beste du kan spise for helsen din!

DSCF0763

[ingredients title=»Ingredienser»]

 • 500 gram lever. Jeg bruker fortrinnsvis økologisk kylling- aller andelever fra Holte
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 ss smør + 50 g smør
 • 1 rødløk
 • 1/2 ts økologisk kanel
 • Salt og pepper til smak
 • Evt litt ingefær, rosmarin eller annet krydder etter ønske

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

 1. Skyll leveren og ha deretter leveren i en bolle med vann. Du kan la leveren ligge i alt fra 30 min til et par timer. Om du ønsker mindre leversmak bytter du vann underveis. Det gjør ikke jeg. Kyllinglever og andelever smaker uansett ikke så mye lever som feks storfelever.
 2. Finhakk hvitløk og grovhakk løken. Rens leveren fri for hinner og skjær i mindre biter.
 3. Stek hvitløken og løken i 2 ss smør til løken svetter.
 4. Deretter tilsetter du leveren. Stek på svak varme til leveren er fint rosa i midten.
 5. Tilsett så 50 gram smør og la det smelte.
 6. Ha dette over i en bolle og bruk stavmikser til blandingen er jevn.
 7. Smak til med kanel, salt og pepper.
 8. Oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.

[/directions]

DSCF0772

PS: Om du ikke ser for deg å lage leverpostei i nær fremtid anbefaler jeg deg å gå til innkjøp av leverkapsler. Da får du alle leverens godsaker i pilleform. Uten smak, enkelt og greit.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!