Kronisk stress kan være negativt for helsen. Men stress kan komme av så mangt. I denne episoden prater jeg med Ivy Thompson om hvordan hun knakk helsen med stress og hvordan hun bygde seg opp igjen.

I boken Why zebras don’t get ulcers skriver biologen Robert M. Sapolsky at kronisk stress kan være farlig for oss mennesker. Vi er en av de få artene som kan bli kronisk stresset. Sebraen, for eksempel, opplever akutt stress når løven er på jakt, men når faren er over slapper de av og spiser litt til. Vi mennesker derimot, kan være så stresset, så stresset. Vi kan stresse over jobb. Karriere. Barna våre. Økonomi. At leiligheten er skitten. At magen har for mye fett. At vi spiste for mye i går også. Eller vi kan stresse kroppene våre med for mye trening, for mye feil mat og for lite søvn.

Heldigvis kan vi kontrollere mye av livet vårt, og i denne episoden snakker norske Ivy som lever i Melbourne, Australia, om nettopp dette. Ivy knakk helsen sin med å trene for mye og spise feil, og når hun oppdaget hvor kjørt hun faktisk var tok hun grep for å hele seg selv mest mulig naturlig. Jeg synes historien hennes er superinspirerende og er sikker på at vi alle kan ta lærdom av Ivy.

Vi snakker blant annet om

  • At for lite karbohydrater over tid kan være stress for oss kvinner
  • At fettkaffe og så hard trening kan være stress
  • At periodisk faste kan være stress
  • Hvordan Ivy merket at kroppen var stresset
  • Viktigheten av å lytte til kroppen og spille på lag med kroppen
  • Hvordan Ivy tok grep og sakte men sikkert bygget seg opp igjen
  • Og mye, mye mer!

Aktuelle linker

 

Finn Ingefær i iTunes

Hør episoden her

Last ned episoden i mp3 format

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!