Kan det bli bedre? Næringsrik, smakfull og vakker å se på. Hei kabaret!

Nivå: ganske enkel, faktisk

Tid: ca 30 min + tid i kjøleskap

Snart er det 17. mai, og alle nasjonaldagssammenkomster med respekt for seg selv bør ha en ordentlig buffet (og gjerne litt champagne). I år stiller jeg med kabaret til koltbordet. Er det noen unge, bortsett fra min beste venninne, som fremdeles lager kabaret? Jeg er usikker. Det er i alle fall første gang jeg har laget kabaret – men det blir ikke den siste. Jeg har planlagt flere kabaretmuligheter fremover.

DSCF1100

Kabaret er nemlig en liten skatt! I min versjon har jeg reker, erter, økologiske egg og avokado. I stedet for aspik-pulver, som blant annet inneholder sukker, bruker jeg ren gelatin. Jeg er fan av gelatin av mange grunner: det er bra for huden, hår og negler. Det er bra for fordøyelsen. Og det er en enkel måte å få i seg ekstra protein til kroppen. Jeg blander alltid inn gelatin i smoothiene mine, og når Elly får hjemmelaget saft er det alltid med gelatin i. Jeg har også blandet inn gelatin i tacokjøttdeigen vår, etter tips fra Gry Hammer.

Men tilbake til kabareten. Det er litt dillete å lage kabaret, men veldig verdt innsatsen. Vanskelig er det uansett ikke. Jeg har valgt å ha avokado i fordi fettet i avokadoen gjør at kabareten smaker enda bedre. I min versjon har jeg brukt ferdig pillede reker, men det blir jo bedre med ferske reker som du renser selv. Eggene er selvsagt økologiske. I stedet for erter kan du for eksempel bruke asparges – eller noe helt annet du har for hånden. Kabareten er snill sånn, den godtar ganske mange ulike ingredienser.

DSCF1103

Mine døtre liker forøvrig kabaret, så selvom dette kanskje er en rett som forbindes med den eldre generasjon vil jeg påstå at alder ikke er noen hindring. Elly spiste «sånn gele» med god apetitt.

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • 5 – 6 dl vann (avhenger av størrelsen på formen din)
 • 3 – 4 ss gelatinpulver (avhenger av vannmengden)
 • 3 – 4 egg. Jeg brukte 3 men kunne godt hatt 4
 • 1 avokado
 • 1 boks med reker
 • Ønsket mengde grønne erter
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Varm opp vannet sammen med gelatinpulveret. Rør jevnlig.
 2. Hell litt av gelatinblandingen i formen du ønsker å bruke og sett både den og den ubrukte gelatinblandingen til avkjøling.
 3. Kok egg og om du bruker frosne erter gir du disse også et raskt oppkok.
 4. Når gelatinen i formen er stivnet er den klar til bruk.
 5. Del de kokte eggene i en eggedeler og legg pent ut i bunn av formen og langs kantene. Del avokadoen pent og legg disse der du synes er passe.
 6. Deretter legger du reker, erter, egg og avokado lagvis oppover.
 7. Hell tilslutt over gelatinblandingen i en rolig stråle til det dekker ingrediensene.
 8. Sett i kjøleskap. Det tar noen timer før det er helt stivt, så lag helst dagen i forveien.
 9. For å få kabareten til å løsne fra formen bruker du en klut og varmt vann.
 10. Serveres med majones, aioli, surdeigsbrød, godt smør og/eller en frisk salat
[/directions]

DSCF1101

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!