I episode 24 av Ingefær snakker jeg med Ingvild Tennfjord om vin og verdier.

Ingvild var Dagbladet-journalisten som sa opp sin faste jobb for å bli verdens beste vinjournalist. Mange mente det var et modig valg, mens Ingvild så på det som en spire av en ide som vokste og som hun bare fulgte med. Hvorfor er det god helse å følge drømmen sin? 

Siden Ingvild sa opp sin faste jobb for fire år siden har hun rukket å bli sommelier og i ferd med å ta diploma-utdannelsen, gi ut tre bestselgende bøker om vin og bobler, blitt nominert til Brageprisen, vinspalten hennes i blant annet A-magasinet når over en millioner lesere ukentlig, hun holder foredrag og kurs og har nylig reist jorden rundt ett år med hele familien for å forstå vin enda bedre.

ingefaer_expandet

Når vi snakker om vin og verdier snakker vi om

  • Hvordan det var å si opp fast jobb for å bli vinjournalist – og ikke være velkommen i miljøet.
  • At hun lå med angst på sofaen og spiste ostepop i to uker etter at hun sa hun skulle bli verdens beste vinjournalist.
  • Motstanden fra omgivelsene når man tar valg som ikke er vanlige – som å selge leiligheten og alt inventaret, ta ut begge barna av barnehagen og mannen ta permisjon fra jobben og så reise jorden rundt for å lære mer om vin.
  • Suksessens bakside: hva er det hun ikke gjør?
  • Forskjellen på vin, økologisk vin, biodynamisk vin og naturvin.
  • Hvor heldige vi kvinner er i denne delen av verden, på dette tidspunktet i tiden, som har mulighet til å følge drømmene våre.
  • Hvordan man smaker vin på restaurant.
  • At det holder å ha lyst til å gjøre noe – så begynner du å gå
  • Og mye, mye mer!

Jeg fortsatte å gå fremover steg for steg selvom jeg hadde en liten følelsesball i magen

www.larsmyhrenholand.com Photo: Lars Myhren Holand

www.larsmyhrenholand.com Photo: Lars Myhren Holand

Aktuelle linker

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Høre episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!