Etter å ha intervjuet flere personer på Ingefær som har utdannelse innen mental trening synes jeg det var på tide å ta utdannelsen selv! Hodet må nemlig være med for å få til sunne og næringsrike matvaner over tid.

Hva har Pia Seeberg og Lasse Tufte til felles? Jo, begge har tatt mental trener-kurset gjennom RAW trening som Cecilie Ystenes har utarbeidet. Og alle tre har gjestet Ingefær!

ingefaer_expandet

Mental trening er skikkelig vinden, og det tror jeg ikke er uten grunn. For min del merker jeg at det er det mentale som både sparker meg bak og som holder meg igjen. Jeg er ikke unik i så måte. Når det kommer til kostholdsendringer og livsstilsendringer må topplokket være med for at endringen både skal skje og for å være varig over tid. Det er en av grunnene til at jeg velger å ta mental trener-utdannelsen til RAW trening – jeg tror nemlig bloggen og podcasten kommer til å bli bedre av det. Og selvutvikling er aldri, aldri feil.

På Ingefær har det mentale kommet opp flere ganger i tillegg til ovennevnte podcaster. For crossfit-stjerna Kristin Holte er mental trening vel så viktig som fysisk trening. Hun jobber målrettet blant annet med visualisering og bestemte ord som gir ekstra fokus under konkurranser og er sikker på at dette gir henne en fordel når hun konkurrerer.

FullSizeRender(1)

Lasse Tufte bruker visualisering så aktivt at når han er i en situasjon er det som han har vært der før. Han har sett for seg vinden, hva som kan gå galt, lydene rundt ham, følelsen han har i kroppen, hvordan det ser ut rundt ham.

_DSC0483

Pia Seeberg ble så hekta på mental trening at hun tok Level 2 og nå er blitt en av staben til RAW trening. Hun setter seg blant annet aktivt mål for dagen, som ikke trenger å være vanskelige i det hele tatt, men som bidrar som en ekstra boost når de gjennomføres og gjør at hun ser muligheter i stedet for begrensninger.

PiaSeeberg_02102015_High (18) (1)

Og Cecilie Ystenes er selve hjernen bak utdannelsen.

12695436_10156542849370014_1276559304_o

Jeg har kjent Cecilie i mange år. Hun er en av de råeste damene jeg vet om. I podcastepisoden med Cecilie snakker vi blant annet om boken hennes, hva hun selv gjør for å peppe seg opp og hvorfor mental trening er ferskvare. Jeg snakker også litt om hvordan jeg har brukt selvsnakk og visualisering, særlig da jeg studerte og måtte prestere på eksamen. Når jeg leste og terpet snakket jeg til fremtids-Sara slik som: dette kommer du til å huske, skriv denne formuleringen, du koser deg, det går bra. Og da jeg satt på eksamen husket jeg alt hva fortids-Sara hadde sagt til meg og ble rolig i hele kroppen og tenkte: du har rett, dette går så det gviner, jeg husker formuleringen, jeg koser meg, dette går bra. Og sant og si har det alltid gått bra på mine eksamener.

Jeg skal holde dere litt oppdatert på åssen det går og gi eksempler på hvorfor mental trening hører hjemme på en blogg hvor jeg for eksempel skriver om næringsrik mat for barn. Hint: det kan kreve mot å velge annerledes.

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!