I dag er jeg skikkelig stolt og inmari takknemlig: Over 100 000 har lastet ned Ingefær, en podcast om helse og sånn!

Ingefær podcast startet som en ide da jeg var gravid med Fie og ble realitet da Fie var 9 måneder. Nå, litt over et halvt år etter starten, har jeg produsert 30 episoder og gitt ut en episode i uken med kun to unntak.

DSCF1672

Jeg er kjempestolt!

Egentlig lager jeg en time radio i uken, hvor jeg gjør så og si alt: jeg er redaktør, researcher, journalist og promoperson. Jeg har idemøter med meg selv: hvilket tema kan være spennende å snakke om? Er det en person som har noe spennende å si? Deretter gjør jeg research, kontakter personen, avtaler tid og samtaletema, gjør mer research, forbereder intervju. Så gjennomfører jeg intervjuet, lytter igjennom, skriver intro og utro og leser det inn. Jon redigerer lyden og klipper sammen hele episoden og laster opp. Deretter skriver jeg blogginnlegget om episoden og promoterer episoden i ulike sosiale kanaler. Det er mye jobb. Og jeg elsker det.

Og tydeligvis elsker andre det også!

I skrivende stund har Ingefær 117 femstjerner og 41 kommentarer i iTunes.

Skjermbilde 2016-06-30 kl. 15.32.06

Jeg får flere mail i uken med gode ord fra lyttere. Her utdrag fra en jeg fikk forrige uke (som har godkjent at jeg bruker utdrag fra mailen hennes)

Så var det den varetellingsturneen jeg skulle på i grisegrendte strøk som ikke hadde radiodekning. Forberedt som jeg var, hadde jeg lastet ned noen podcaster – dette var en ny verden for meg, og la ut på biltur med Ingefær på øret. Og fra da ble livet mitt snudd på hodet. Hjemme igjen var det å søke på nettet etter informasjon om kefirkorn, surdeig, kombucha, og etter hvert som episodene strømmet ut ble det gjort innkjøp av kettlebell, kokosprodukter og jeg har blitt fast bestiller av kylling fra Holte slik at jeg får kokt min daglige kraft. (…) Og nå er det slutt på å ligge på sofaen, jeg sprudler av energi og er sjelden sliten.

Ikke minst får jeg snakket med en drøss spennende og bra mennesker, som har mye klokt og fornuftig på hjertet. Jeg elsker å lese, lære nye ting, skrive og snakke med folk (derfor vurderte jeg doktorgrad!) og med Ingefær får jeg kombinert alt det, i tillegg til kommunikasjonserfaringen min. Elsk, altså.

DSCF1661

Hver episode lærer jeg noe nytt, det være seg om mat, trening eller om meg selv. Episoden med Børge Fagerli var superspennende med tanke på biorytme og hormoner. Han vil jeg ha flere ganger på Ingefær, er du ikke enig? Jeg bruker verktøy både fra adferdspodcasten med Bergljot Rosvoll og mental styrketrening-podcasten med Cecilie Ystenes. Kort sagt er jeg mer bevisst egen adferd og prøver i større grad å styre tankene mine enn før. Nyttig! Pia Seeberg, Silje Mariela, Annema Refsnes og Helene Drage delte gode tanker om kropp, sin egen historie og livsstil. Vinspaltist Ingvild Tennfjord sparket meg litt i rompa til å gjøre ting selvom jeg har vært redd for å gjøre det. Ivy fortalte om sin stresshistorie – en podcast jeg har fått mange takk for, siden så mange kvinner kjente seg igjen. Og takket være Jørgine Funkygine synes jeg det nå er helt greit å skrive en stolt post om Ingefær, for hun sa at man skal si hva man er god til når man er god på noe. Ikke noe falsk beskjedenhet!

Det var bare noen av de spennende gjestene jeg har hatt hittil. Så tusen takk til deg som hører på og til gjestene mine!  Nå tar Ingefær sommerpause med stolthet. Og så er jeg skikkelig gira på å komme tilbake etter endt ferie og satser på hundretusenvis av flere nedlastinger!

DSCF1671

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!