Jeg og en venninne dro på husmorspa på The Well, eller daycation som det jo heter. Vi kommer definitivt tilbake selvom The Well har litt oppstartsrusk i maskineriet.

Man kan ikke klage på svigerforeldrene sine når gaven til 35-årsdagen var gavekort på The Well!

The Well er Nordens største dagspa, lokalisert på Kolbotn like utenfor Oslo. De reklamerer blant annet med at de har den beste stranda i byen, 10 500 kvm med spa og deilig mat.

Ankomst
Jeg hadde på forhånd booket inngang og en ansiktsbehandling. Spaet åpner klokken 10, og litt over ti parkerte vi bilen og gikk inn i resepsjonen. Da hadde også The Well-bussen kommet – men resepsjonen var ikke staffet opp slik at det var kun to damer som tok i mot køen med mennesker. Vi fikk sneket i køen siden vi hadde booket på forhånd – om ikke hadde jeg kommet for sent til min behandling som var kl 1030.

Velværesenteret
Jeg hadde valgt ansiktsbehandling som skal hjelpe på aknearr og pigmentflekker, kalt Tri-Enzyme Resurfacing facial. Men da jeg kom til velværesenteret anbefalte min behandler meg å ikke ta den fordi jeg senere skulle sitte i badstuer. Behandlingen var så aktiv at det kunne bli negativt, sa hun. Derfor byttet jeg til en annen 50 minutters ansiktsbehandling som skulle gi meg mer glød. Litt synd, jeg hadde nemlig gledet meg til å teste pigmentflekkbehandling og jeg tror ikke det sto på nettsidene heller at en slik behandling bør gjøres mot slutten av dagen. Men de 50 minuttene jeg fikk i pleie av ansiktet var likevel virkelig deilig. Jeg elsker ansiktsbehandling! For meg er det toppen av luksus. Massasje av hodebunn, ansikt, nakke og skuldre og skrubb og maske … Jeg får så hvilepuls. Behandleren min var behagelig, kunnskapsrik og hyggelig og jeg endte selvfølgelig opp med å kjøpe meg noen produkter hjem.

Min venninne valgte klassisk massasje, og mens jeg ventet på at hun skulle bli ferdig svømte jeg i hovedbassenget i andre etasje. Så himla deilig. Det var ikke så mange mennesker her denne dagen, noe som passet oss bra. Vi besøte The Well en tirsdag og tirsdager er dagen da badetøy er påbudt hele tiden. De andre dagene kan man velge om man vil være naken eller bruke badetøyet som må kjøpes på The Well.

Maten
The Well skryter av maten sin, men vår opplevelse av maten var midt på treet. Vi bestilte burger på The Well uterestauranten. Jeg bestilte min burger uten brød og med ekstra salat. Etter hvert som burger er blitt veldig vanlig, det dukker opp gode burgersteder som paddehatter over hele landet og det går sport i å servere skikkelig gode burgere er det litt synd at The Well ikke sørger for ekstra kvalitet i sine burgere. Kjøttet var liksom sånn…ferdigburgere kjøpt i store kvanta og bare grillet ute. Godt stekt var kjøttet også, ikke medium rå – vi fikk ikke engang spørsmålet om det. Søtpotetfriesene var ganske gode. Jeg liker også steder hvor man blir spurt om påfyll på kaffe, noe vi ikke ble.

Ved svømmebassenget i andre etasje er det også en bar man kan kjøpe snacks og kaffe og drikke. Der var det kun en skikkelig kjip kaffemaskin, ikke espressomaskin, og maten som ble solgt der var ikke hva jeg assosierer med velvære. Jeg hadde lett betalt dyre dommer for en skikkelig god smoothie, liksom, eller en raw og glutenfri kake. Polly peanøtter og vanlig (usunn) sjokoladekake sto ikke helt til mine forventninger av hva et velværesenter skal tilby.

Når vi er inne på forbedringspotensiale: det er litt rot her og der. Såpedispensere er tomme, papirsøppelet på toalettet er ikke tømt. Flisespikkeri – men igjen: Når The Well skal være high end bør slike ting være på stell. Og særlig på en rolig dag som vi var der på.

Bad og saunaer
Men tross kjip burger, lite kaffe og noen tomme såpedispensere her og der: vi koste oss glugg ihjel. To tobarnsmammaer som skjemte bort seg selv en helt vanlig hverdag. The Well er stort, beroligende, avslappende, pent innredet og vel verdt å bruke tid og penger på. Vi var innom cirka tusen saunaer hvor vi satt og pratet, helte kaldt vann på oss selv og bare slappet av. Vi var innom blant annet:

  • Urtesaunaen. Dagens urt var lavendel. Kanskje den saunaen som ga oss minst.
  • Japansk sauna.
  • Skogsauna (mer om den senere).
  • Kaldkulp og varmt kildebad. Vi vekslet mellom disse. Heelt fantastisk. To favoritter. Så himla fine også – som små grotter.
  • Ulike dusjer som art deco-dusjer, fossefall, tropiske dusjer. Elsk! Særlig en med kalde små dråper som omtrent føltes usynlig på huden.
  • Krystallbadet, et dampbad. Tror det ble min favoritt. En helt vidunderlig svettefest. Her var vi to ganger, og hit skal jeg igjen. Selve krystallene ser jo tacky ut, så ikke det fineste rommet. Bildet øverst i innlegget viser Krystallbadet.
  • Art deco Tepidarium er også et dampbad. Nydelig med gullfliser. Visuelt min favoritt. Ønsker meg gullfliser på badet. Hele art deco-avdelingen var igrunn nydelig.

The Well_1759

Sånn satt min venninne og jeg og slappet av i ArtDeco Tepidarium.

Hver time er det ulike ritualer på de ulike saunaene eller badene. Vi avsluttet vårt opphold med skogsrituale på skogsaunaen. Det var intet mindre enn fantastisk. Skogsaunaen er lokalisert ved utebassenget og har små vinduer med utsikt til skogen. Innredningen er av tre. I midten av saunaen var det to store badstuovner med steiner. En behandler, Olga, var den som gjennomførte ritualet. Hun satt på nydelig musikk og tok vann over steinene. Vannet inneholdt noen eteriske oljer i tillegg til einerekstrakt eller noe liknende. Det ble ekstremt høy luftfuktighet og varm temperatur og min venninne og jeg satt øverst hvor det jo er varmest. Som vi svettet! Etter at Olga hadde helt på vannet tok hun frem en stor vifte og viftet varm luft på oss. Dette gjorde hun flere ganger, før vi alle gikk ut i skogen hvor vi pustet og gjorde noen øvelser for å få mer energi, deretter dusjet vi, drakk litt vann og satt oss i saunaen igjen. Vi satt oss et trinn ned denne gangen. Og den siste gangen, den ble varm. Olga helte på vann i flere runder og brukte viften. Det var så varmt at det nesten sved i huden min når hun viftet – og kroppen min reagerte med gåsehud. Det kriblet i hele kroppen og jeg ble helt euforisk! Uten tvil dagens beste opplevelse – og uten tvil ene og alene en grunn til å dra tilbake. Må jo teste om de andre ritualene er like bra!

Utsjekk
Ved utsjekk var det litt krøll igjen. Både min venninne og jeg hadde forhåndsbetalt behandlinger og jeg byttet behandling, uten at det var registrert. Flisespikkeri og innkjøringsproblemer, som de nok får orden på etter hvert.

Konklusjon: hit skal jeg igjen. Jeg har babyhud og fikk ny energi. Fint å dra med venninner eller lure med seg kjæresten på. Eller kanskje dra hit en lørdag og drikke litt bobler på en solskinnsdag?

_DSC3755

Foto: Fremhevet bilde samt bilde over: Glenn Røkeberg. Av Art Deco: Colin Eick.

Jeg har fått bilder av The Well siden det er fotoforbud på spaet. Oppholdet var sponset av svigers, så anmeldelsen er som alle mine anmeldelser: ærlige og min egen mening.

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!