Jeg tuller ikke når jeg sier at med denne kaken er det vanskelig å kun ta ett stykke. 

Jeg har en venninne som er blitt en slags forsøkskanin for oppskriftene mine. Flaks for meg har det vært vellykket de gangene hun har prøvd. Grønnkålsalat med søtpotet, for eksempel, er en hit. Denne kaken et annet eksempel. Jeg lagde den til dessert da vi var bedt på søndagsmiddag hos dem. Elly hjalp meg med å lage den (les: spise røren) og siden kaken måtte være pen og hel til desserten smakte vi ikke på den før dommen skulle falle. Litt skummelt å ta med en kake til folk som man ikke aner er god eller ei. Og dommen? Alle spiste to stykker hver. De fire små jentene (treåringer og ettåringer) slukte et stykke hver.

DSCF2525

Jeg lagde smørkrem som glasur slik at kaken ble ekstra fristende. Både kaken og glasuren er selvfølgelig glutenfri og raffinert sukkerfri, så den er ganske så snill med blodsukkeret, og egg, smør, råkakao og squash gjør kaken til en liten næringsbombe. Ekstra fint er det jo at squash er i sesong!

DSCF2538

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • 6 dl revet squash (omtrent en medium squash)
 • 1 dl råkako. Tilsett 2 ss ekstra om du ønsker en mørkere kake, det gjorde vi
 • 2 ss kokosmel
 • 1 dl kokosblomtsukker (mer om du ønsker litt søtere kake)
 • 2 ss mandelmel
 • 2 egg
 • 2 ts bakepulver
 • 50 gram smeltet smør
 • Noen dråper vaniljeessens
 • Evt 50 g mørk sjokolade hakket til å ha i røren til slutt
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Rasp squashen og la den renne av seg litt over vaskekummen i et kjøkkenhåndkle eller en sil
 2. Smelt smøret over lav varme og sett til side
 3. Ha alt det tørre i en bolle
 4. Visp eggene luftige
 5. Bland det tørre, eggene og vaniljeessensen
 6. Tilsett smør
 7. Rør deretter inn squashen
 8. Stekes på 175 grader i ca 25 minutter i en medium til liten kake- eller ildfast form.
[/directions]

Ønsker du smørkrem på toppen – og det gjør du jo – blander du sammen romtemperert smør sammen med kokosblomstsukker (eller annen søtning) og råkakao. Jeg bare smaker meg til.

DSCF2539

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!