Jeg har dilla på sjokoladesmoothie om dagen. Her får du oppskriften på en fylding og energigivende smoothie!

Lunsj de dagene jeg jobber hjemme har den siste tiden ofte blitt smoothie. De dagene jeg trener timer jeg treningen slik at jeg kan ha smoothie etter treningen. I dag er det treningsfri, men jeg har laget meg en smoothie åkke som. For meg funker smoothie bedre som lunsj enn til frokost. For det første spiser jeg alltid frokost med jentene, så vi spiser egg eller pimpet havregrøt (oppskrift kommer!), eller knekkebrød med ymse pålegg. Eller makrell i tomat med skje. Det liker i alle fall Fie best. For det andre har jeg som oftest lite karbs til frokost. Det har blitt en vane og er rett og slett fordi jeg har lyst på egg og chevre, som i dag morges.

Smoothiene jeg lager er rimelig næringstette slik at de holder meg mett lenge.

dscf2719

Men nok snakk, la oss komme til oppskriften!

[ingredients title=»Ingredienser sjokoladesmoothie»]
  • Kokosmelk, kanskje 1 dl
  • Vann, kanskje 1 dl
  • Frosne bringebær, en stor håndfull
  • Banan (jeg bruker 1/2 eller 1, alt ettersom)
  • Maca (se nedenfor)
  • Råkakao, 2 ss ca (jeg liker kraftig smak)
  • Eggeplomme, 1 – 2 stk
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
  1. Ha alle ingredienser i en blender
  2. Bland
  3. Pynt med kokosflak, bløtlagte mandler, frosne bringebær eller hva du måtte ønske. Jeg liker å ha litt på slik at det blir tyggemotstand i smoothien
[/directions]

Jeg har med vilje ikke skrevet eksakt hvor mye av de ulike ingrediensene jeg bruker. Det varierer. Jeg liker smoothien tykk slik at jeg kan spise den med skje. Prøv deg frem!

Og hva er maca sier du? Maca er en rotgrønnsak fra Peru som skal gi økt energi, utholdenhet, bedre fruktbarheten – for å nevne noe. Det er regnet som legemiddel og ulovlig å kjøpe fra feks iherb.com. Jeg kjøper når jeg er i Tyskland og mamma tar med når hun er på besøk her. Jeg kan ikke si om jeg merker forskjell når jeg tar det eller ei, men tenker at det ikke skader med å spise så energigivende mat som mulig i perioder jeg har mye å gjøre! Da jeg skrev boken min sverget jeg til maca hver dag. Maca smaker ikke så himla godt, derfor bruker jeg mye råkako når jeg bruker maca. Les mer om maca hos Melissa og hos Birgitte!

dscf2711

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!