… men kroppen tar igjen etterpå. Det har jeg fått erfare de to siste ukene!

Tirsdag for nesten to uker siden var det nemlig The Mental Challenge. Jeg tar som nevnt tidligere en mental trener-utdannelse i regi av RAW trening. En del av pakken er en dag hvor vi får testet de mentale teknikkene i praksis – på oss selv. Jeg visste at det kom til å bli fysisk tøft, så jeg unnlot å trene dagen før og spiste en energigivende frokost. Jeg jobbet også mentalt i forkant for å være rustet til å møte utfordringene.

Likevel er det jo tøft når det står på. Og vondt. Jeg kan ikke si så mye om hva vi måtte gjøre, men jeg kan si så mye at det var løping i en laaaaang oppoverbakke og sykt mange trappeløp – for å nevne noe. Og leggene mine, de streiket underveis. Jeg har aldri opplevd maken. Jeg fikk så kramper! Det var som leggen levde av seg selv. Det så ut som en ball som gikk opp og ned inne i leggen. Helt sykt. Og ganske vondt. Men jeg måtte fortsette. Så leggene mine danset i krampe mens jeg sang for meg selv opp og ned trappene.

Jeg trenger vel nesten ikke si at de neste dagene ikke var så lette. På dag to, den dagen man er stølest, klarte jeg ikke stå rett med en gang jeg reiste meg opp. Jeg måtte gå sidelengs ned trappen (og ble lettere irritert på at jentene mine elsker å bli båret ned trappen). Å ta på leggene mine gjorde dritvondt. Mulig jeg hadde rabdo light. Så det ble en ukes treningsfri, rett og slett. Kroppen tok hevn på mitt forsøk over å herje med den.

Forrige uke har jeg trent kun etter hva kroppen har godtatt. Leggene er faktisk litt sinte på meg fremdeles. Planen om å trene styrke to ganger i uken i garasjen, en tyveminutters hjemme og en joggetur er ikke fulgt til punkt og prikke, nettopp fordi leggene mine har vært vonde.

Mandag garasjegym
Oppvarming: 3*15 kettlebellswings 24 kilo og mobilitet

A) 3 sett av:

6 front squat 40 kilo
6 half kneeling press 14 kilo

B) 3 sett av

8 markløft 70 kilo
5 pushups

Husker ikke helt om jeg gjorde finisher eller ikke.

Tirsdag hjemmetrening

5 runder av:

  • 20 snatch 14 kilo kettlebell
  • 20 airsquats
  • 10 dips i sofaen
  • 20 situps, ulike varianter

Onsdag hjemmetrening ute på terassen

Oppvarming: 100 alternerende swings 14 kilo

A1) 10 ettbens markløft 14 kilo
A2) 5 roing 14 kilo
3 runder av det.

B1) 5 utfall 14 kilo
B2) 5 strikte skulderpress 14 kilo

C) 20 good mornings

Fredag hjemmetrening

Oppvarming: 100 alternerende swings 14 kilo

A) 5 runder av
10 burpees
10 utfall bakover med knehev på hver side

B) Litt lett styrke med 14 kilos kettlebell: ettbens markløft, skulderpress, goblet squat.

I dag mandag 19. september Garasjegym

Oppvarming: 3 sett av 15 kettlebellswings 24 kilo og mobilitet

A) 3 runder av:
5 knebøy 60 kilo
5 half kneeling press 16 kilo høyre + venstre

B) 3 runder av
5 markløft 80 kilo
10 mountain climbers og 1 pushup til slutt

C) 3 runder av
10 body row i vektstang
20 alternerende utfall

D) 100 alternerende kettlebellswings 20 kilo (slitsomt)

I kveld skal jeg på The Well med Run&Relax. Gleder meg til å få ut stivhet og stølhet i de ulike saunaene!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!