Kyllinghjerter er billig, næringsrikt og supergodt! Denne salaten inneholder også mangold og beter som er i sesong akkurat nå.

Jeg mener at spiser du kyllingfileter bør du kunne spise kyllinghjerter også. Vi nordmenn spiser mye hvitt kjøtt, men hvor det blir av alle hjertene som har banket i kyllingene vet ikke jeg. Blir de kastet? Etterspørselen etter kyllingfileter er større enn kyllinglever og kyllinghjerter. Holte gård selger kyllinghjerter, og jeg har kjøpt mine på en god Menybutikk. Som alltid: har ikke din lokale butikk dette inne må du spørre om de kan ta det inn for deg. Hvorfor jeg mener vi bør bruke hele dyret kan du lese her!

Månedens matutfordring
Denne oppskriften er en del av månedens matutfordring, som Mia Frogner, damen bak bloggen Green Bonanza har sparket i gang. Månedens ingrediens er bete, av alle slag. Mange matbloggere har slengt seg på med fristende oppskrifter. Lenker får du nederst i saken! Anbefaler også å søke på #oppskriftsutfordringen på Instagram og kjøpe inn et lass med rødbeter, mangold og andre beter og kokkelere i vei!

dscf2726

Sunnhetsbombe
Kyllinghjerter smaker som kylling, men med litt mer smak. De er proteinrike og proppfulle av sink, jern, b12, folat, og så videre og så videre. Den beste næringen fra kyllingen sitter nemlig ikke i filetene, men i innmaten.

Dette var første gang jeg har laget mat med kyllinghjerter og det blir ikke den siste. Jon og jeg hadde middag for oss selv fredag kveld. Det var noen kyllinghjerter til overs som Elly slukte til frokost. Hun elsket det! Hjerter er som lever: supert å gi til barn, supert for fertile, gravide og ammende kvinner.

Note til ingredienser: Mangold heter også bladbete. Vi har det i en av pallekarmene våre. Det er så lettdyrkelig at selv jeg har fått det til! Jeg vet ikke hvor vanlig det er i å få tak i butikker, men jeg tror nok det selges på ulike Bondens marked. Lise von Krogh har skrevet mer utfyllende om bladbete, sjekk her.

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • En pakke kyllinghjerter, vi bruker Holte
 • En pakke kyllingbryst, vi bruker Stange eller Holte
 • 6 rødbeter og/eller polkabeter
 • En god neve mangold. Dette kan byttes ut med spinat og/eller grønnkål
 • Chevre, vi bruker Haukeli Chevre fra Tine
 • Salt og pepper til smak
 • Smør til steking
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Ha kyllinghjertene i en bolle med vann og litt salt og sukker. La ligge i en halvtimes tid.
 2. Rens kyllinghjertene fri for blod og sener og del hjertene i to .
 3. Skrell rødbetene og kutt i skiver. Stek de i stekepannen med godt smør, et par minutter på hver side. Jeg måtte steke i flere omganger.
 4. Når alle rødbetene er stekt kan de med fordel holdes varme i stekeovnen på sånn 70 grader.
 5. Skjær kyllingbrystet i fileter og stek i smør til de er gjennomstekt.
 6. Stek kyllinghjertene. Dette tar ikke lang tid, et par minutter før de er ferdige.
 7. Skyll mangolden og ha såvidt i en stekepanne med smør, ca et minutt eller så.
 8. Dander alt på en tallerken og ha på chevre, salt og pepper til slutt.
[/directions]

Håper du ble inspirert til å lage en rett med hjerter!

dscf2728

Relevante oppskrifter fra andre matbloggere med beter er:

Tidligere innlegg i #hodetilhaletirsdag-serien:

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!