Javisst er fårikål en del av #hodetilhaletirsdag! Fårikål er noe av det beste jeg vet om. Min svigermor lager verdens beste fårikål – mulig fordi hun bruker en hemmelig ingrediens?

Jeg gleder meg alltid til høsten og svigermors fårikål-gryte. Den er altså så god! I år spiste særlig Fie mengder av fårikålen. Hun gumlet i seg kål. Elly er opptatt av margen og å gnage på bein. Fine carnivore-jentene mine!

dscf2799

Det er flere ting som gjør at svigermors fårikål er så god. For det første kjøper hun ikke fårikålkjøtt, hun kjøper finere stykkdeler av dyret – for eksempel lammelår som deles i mindre biter. Hun lar det trekke hele dagen, det vil si at hun setter gryten på tidlig om morgenen. Og hun tilsetter et par gulerøtter! Det gir et hint av mer søtlig smak til fårikålen. Prøv selv!

Fårikål er en sunn og næringsrik rett. Siden kjøttstykkene kommer med bein inneholder jo fårikål kraft. Og kraft, det er bra for hud, fordøyelse og negler, for å nevne noe. Dessuten smaker kraft godt. Kålen er trukket lenge i kraften, slik at den blir lettere fordøyelig. Jeg kan spise masse fårikål uten å få for mye luft i magen.

dscf2814

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • 2 hodekål.
 • Lammekjøtt. Jeg brukte lammelår i skiver, en ferdig pakke fra Gilde, hvor jeg hadde brukt de to største stykkene til en tidligere middag.
 • 2 gulerøtter.
 • Pepperkorn, kanskje 2 ss.
 • Salt.
 • Vann.
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Del lammelårskivene i noe mindre biter – om du ikke bruker fårikålkjøtt, da.
 2. Del hodekålen i båter.
 3. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele.
 4. Stapp gulerøttene litt nedi kjelen.
 5. Ha i pepperkorn og salt.
 6. Hell på vannet.
 7. Kok opp før du skrur ned varmen og lar det trekke til kjørtet er mørt – eller enda lengre enn det.
[/directions]

God middag!

dscf2813

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!