Snufsete, snørrete, hostete? Her er mine beste tips for å ikke bli syk.

Jon, jeg og jentene er som regel friske. Jentene mine er heldigvis sjeldent syke, selv ikke ved barnehagestart for eksempel. Jeg er sikker på at et næringsrikt kosthold har en del av æren for det. Men vi slipper ikke unna helt. Nå om dagen er det litt klart snørr hos jentene og de hoster litt. Jeg var ganske så forkjølet forrige uke, og det tror jeg er en av grunnene sammen med magekrøll at jeg svimte av. Litt for sliten, altså.

Når jeg kjenner at jeg brygger på noe bruker jeg følgende «remedier»:

Hvitløksfedd med honning

Jeg deler feddet opp i mindre biter, dypper tuppen av en t-skje i honning, tar en hvitløksbit på t-skjeen og svelger det ned med vann. Jeg bruker et helt fedd, flere ganger om dagen. Dette trikset har jeg plukket opp av Gry Hammer. Kaldslynget honning eller manducahonning er etter sigende det beste. Jeg har tidligere brukt vanlig lynghonning fra butikken, men har nå fått kjøpt kaldslynget honning fra nærområdet.

Oregano-olje

Oregano-olje får du kjøpt på helsekosten. Den eteriske oljen fra oregano skal være bakteriedrepende. Jeg tar en pille daglig når jeg ikke føler meg i toppform.

Te med ingefær og honning

Det varmer og føles i alle fall godt!

Ekstra doser med c-vitamin

Hvorvidt høydoser av c-vitamin hjelper eller ei er omdiskutert. En artikkel på forskning.no fastslår at det ikke hjelper, men kan virke lindrende. Jeg tar det rett og slett fordi jeg tenker tilfelle rottefelle. C-vitamin er et vannløselig vitamin, så får man for mye tisser man det bare ut igjen.

Hvile

Det aller beste trikset er nok å hvile. Her feiler jeg ofte. Jeg har et stort forbedringspotensiale når det gjelder å koble ut og slappe av – som de fleste av oss. Hvile er viktig både for små og store når man føler seg litt sjaber, og jeg tror at om man tar det litt ekstra rolig en dag eller to slipper man å bli ordentlig syk. Det tror jeg er en medvirkende årsak til at jentene våre er lite syke, sammen med næringsrikt kosthold, at vi har mulighet til å la de være ekstra hjemme når de er slitne, eller la de ha litt kortere dager i barnehagen.

Leverkapsler

Jeg tar leverkapsler fra Rein Styrke hver dag. Når jeg føler at jeg brygger på noe tar jeg noen piller ekstra for å booste kroppen.

Hva jeg gir jentene mine

Når jentene ikke er på topp lager jeg blåbærsaft. Elly spør etter det hver gang hun er pjusk. Jeg lager den av blåbær, honning og gelatin. Se oppskrift her! Alle barn elsker den og om den ikke gjør barna friske lindrer den i alle fall hoste og om barnet ikke er sultent får det i seg noe næring og væske.

dscf2809

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!