Myke, fyldige og næringsrike sjokoladekuler som det er umulig å kun spise en av!

Noe av det koseligste jeg vet om er når Elly hjelper meg på kjøkkenet. Hun er min lille hjelper og i går var hun med da vi lagde disse rå sjokoladekulene. Sant å si er jo de små ofte mer i veien enn til nytte, men tidlig krøkes den som god krok skal bli, lissom. Viktigst er at vi koser oss gløgg, begge to.

Jeg fant denne oppskriften hos Anita, men har endret den litt. Jeg anbefaler å bløtlegge nøtter først, for å gjøre næringen i nøttene mer lett-opptakelig samt gjøre nøtter mer fordøyelig. Jon, for eksempel, tåler ikke rå mandler men kan spise mandler vi har bløtlagt og deretter tørket i stekeovn. I går hadde ikke vi ferdig bløtlagte nøtter, så vi brukte bare det vi hadde av nøtter i skapet og lot det stå til.

Det er enkelt å lage disse rå sjokoladekulene, det tar kort tid å lage, og kulene smaker godt med en gang. Men om du har tålmodighet til å ha de i kjøleskap eller fryseren litterann skal jeg love deg det er verdt ventetiden.

[ingredients title=»Ingredienser»]
  • Ca 1.5 dl valgfrie nøtter. Jeg brukte i går valnøtter og noe cashews – det vi hadde tilgjengelig
  • 1 dl dadler (husk å kjøpe dadler som ikke svømmer i glukosesirup!)
  • 2 – 4 ss rå kakaopulver, avhengig av hvor kraftig smak du liker. Jeg liker kraftig sjokosmak.
  • 4 ss smør
  • Litt salt til smak
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
  1. Ha nøttene i en food processor og kjør til de er pulverisert
  2. Tilsett de andre ingrediensene og bland til det er en myk masse
  3. Rull kuler i passende størrelse
  4. Sett i kjøleskap eller fryser
  5. …eller gjør som Elly, spis fem stykker på rappen!
[/directions]

Våre jenter får ikke vanlig godteri (bortsett fra sjokolade med mer enn 70 prosent), men snop som det her synes jeg er innafor. Det er næringsrikt, inneholder sunt fett og vipper ikke blodsukkeret av pinnen.

God fredag!

dscf2851

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!