Vi sier rundt 3000 ord til oss selv i minuttet. Har du noengang stoppet opp og virkelig hørt hva du sier til deg selv? I episode 38 av Ingefær podcast er temaet indre dialog og jeg har snakket med mental trener Line Bakkevig om hvorfor indre dialog er så viktig.

(Foto: Lars Erik Bakken)

Jeg synes indre dialog er utrolig fascinerende. Er du ikke enig? Vi går alle rundt og snakker til oss selv. Hvem er det som snakker? Hvem blir snakket til?

Mange av oss er ikke klar over at vi konstant snakker til oss selv, langt mindre er vi klar over hva slags ord vi bruker. I episode 6 av Ingefær podcast snakket jeg med Helene Drage. Hun påpekte at mange av oss sier ting til oss selv vi aldri ville sagt til en god venninne.

Hvilke ord vi sier til oss selv kan ha mye å si for livskvaliteten. Hvis du konstant snakker seg selv ned er min påstand at livet kan bli bedre om du lærer å snakke mer konstruktivt til deg selv. Du trenger ikke snakke positivt hele tiden, men konstruktivt. Er å si til seg selv: «du er tjukk så du må trene i dag» konstruktivt? Jeg mener nei – det er negativt. Og sånt snakk fortjener ingen av oss.

I denne episoden snakker jeg med mental trener i RAW trening, Line Bakkevig. Hun har vært tidligere toppidrettsutøver, har over 17 års ledererfaring, egen investeringsvirksomhet og er mamma til fem barn. Vi snakker om hvorfor indre dialog er så viktig, men også:

  • Hva mental trening er
  • Om mental trening er for alle
  • Hvorfor det er nyttig å finne sine egne verdier
  • Om mål og sette seg gode mål
  • At indre dialog ikke handler om å stå foran speilet og si superlativer til seg selv, men å snakke konstruktivt
  • Konkrete tips til hvordan bli klar over din indre dialog, og til å trene den til å bli enda bedre

Aktuelle linker

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i Itunes

Hør episoden her:

 
Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!