Nysgjerrig på hva mental trening er? Min påstand er at det er for alle! Du trenger ikke ønske å bli best, eller gjennomgå 7 dagers helvetesuke. For min del handler mental trening rett og slett å bli mer bevisst deg selv.

Med mental trening kan du bli bevisst dine verdier, hvordan du snakker til deg selv og sette deg gode mål som du virkelig eier selv. For de fleste vil dette gi økt bevissthet og mening i hverdagen, noe som jeg vil definert som økt livskvalitet. Verre er det ikke, spør du meg!

Vi har alle ting i livet vi synes er vanskelig. Noen synes det er vanskelig å ikke gi grøt til babyen sin, selvom man egentlig ikke vil, fordi «alle» sier man bør gi grøt. Andre synes dørstokken til å komme inn på treningssenteret er for høy fordi man føler seg for stor eller utrent eller uten kunnskap til å være der. Noen synes det er fryktelig skummelt å holde foredrag eller si noe i møter, for hva om det vi sier er teit.

Så har vi også alle ting i livet vi vil oppnå. Har du et drømmemål? Jeg har definert mitt og skrevet det ned. Noen dager føles det uendelig langt unna, men jeg gjør litt hver dag for å komme dit. Om du ikke har et drømmemål kan du ønske å gjøre det bra på eksamen, løpe kjappere på fem kilometer, virkelig få frem dine kvalifikasjoner på neste jobbintervju eller være en mer nærværende mamma.

Mental trening kan gi redskap slik at vanskelige ting kan føles litt lettere eller mål oppnås kjappere. Jeg har hatt om mental trening flere ganger på Ingefær podcast. Her er noen episoder du kan lære mye av!

Episode 11: Bli en råere utgave av deg selv.

_dsc2208cecilie-og-siri

(Foto: Lars Erik Bakken)

Mental trener, gründer, foredragsholder, forfatter, kursholder og skribent Cecilie Ystenes snakker i denne episoden om hva mental trening er og hvorfor det kan være nyttig å trene hjernen litt i tillegg til kroppen. En god innføringsepisode i mental trening!

Episode 12: Kropp, tanker og trening.

PiaSeeberg_02102015_High (18) (1)

Pia Seeberg snakker om hvordan det fysiske og psykiske henger sammen, på en enkel og inspirerende måte. Pia er en dame jeg har stor respekt for og denne episoden forklarer hvorfor!

Episode 3: Hvordan endre adferden din.

bergljot1

Bergjlot Rosvoll driver firmaet Helseatferd og snakker i denne episoden om hvordan adferden vår rundt helse tilrettelegger eller ikke for god helse. Veldig spennende episode!

Episode 14: Supersterke Kamilla K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamilla foretok en livsstilsendring og gikk fra å være rund i kantene til å bli en av Norges sterkeste kvinner. Nylig tok hun ny Norgesrekord i markløft: 171 kilo! (Hun veier 62 kg). Kamilla er klok, direkte og jobber også mentalt når hun trener. Flott episode og flott dame! Og flott blogg!

Episode 21: Mental trening i praksis.

FullSizeRender(1)

Kristin Holte er en av verdens beste crossfit-utøvere. For de av oss som har drevet med crossfit vet vi at det er mye pain. For min del var å jobbe mentalt med meg selv essensielt da jeg trente crossfit, for jeg møtte alltid veggen. I denne episoden snakker Kristin om hvordan hun trener og at hun mener at hennes mentale trening gir henne et fortrinn i konkurranser.

Episode 38: Snakk godt til deg selv.

linerawtrening-png

I denne episoden snakker jeg med mental trener i RAW, Line Bakkevig. Vi snakker om at alle snakker til seg selv og at for mange av oss snakker dårlig til oss selv. Line gir oss tips til hvordan snakke mer konstruktivt til oss selv, hvorfor det er så viktig og hun gir oss også et par konkrete oppgaver for å starte med dette!

Håper du blir litt klokere og inspirert til å trene mentalt! 

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!