Margit Vea har vært engasjert i baby- og barnemat i hele tyve år. I episode 39 av Ingefær podcast snakker hun om hva næringsrik mat for barn er, hvorfor det er så viktig – og at det ikke er så vanskelig!

Mat for barn er kjempeviktig, sier Margit Vea. Det påvirker helsen resten av livet. Mat er også viktig for livskvaliteten, sosialt og kulturelt. Margit anbefaler å lage så mye av maten som mulig av fra bunn og at foreldre må stole på seg selv mer enn industrien. Hun møter nemlig stadig vekk foreldre som er bekymret over at barna ikke får i seg nok næringsstoffer om de lager maten selv.

På et tidspunkt begynte vi å spise næringsstoffer i stedet for mat. Så begynte industrien å merke matvarer med «omega3» og «fat free», og da fjernet vi oss fra maten, den ble fremmedgjort. – Margit Vea

Vi snakker også om

 • Hvorfor Margit er skeptisk til ferdiggrøt
 • Hvordan gjøre hjemmelaget grøt mer næringsrik og lettere fordøyelig
 • At man ikke behøver å gi grøt til de små
 • Tips til første babymat
 • At man på sikt sparer på å spise bra i form av sykefravær og økt energi
 • Hvilke pålegg hun anbefaler
 • At vi bør har respekt for miljø, dyr og mennesker når vi velger mat
 • Viktigheten av å benytte hele dyret
 • At det dessverre kan være vanskelig å få tak i god mat i butikkene
 • Hva Margit ville gjort om hun var mat- og barneminister for en dag
 • Og mye, mye mer!

Alt som det står Familie på bør unngås. – Margit Vea

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Aktuelle linker

Likte du denne podcasten bør du høre

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!