I del 1 av økoguiden til København skrev jeg om hvor du kan sove og spise økologisk i København. I denne delen skriver jeg om skjønnhetsprodukter og shopping til barna.

Hotelloppholdet var sponset

København er et shoppingmekka og jeg hadde gledet meg til å fylle noen papirposer med nye klær til eg selv. &other stories er en favoritt, blant annet, og jeg har tidligere alltid funnet klær på Topshop (sponset Topshop da jeg bodde i London, lissom). Men storbyferie med to små barn betyr for min del minimal tid til å shoppe til meg selv. Elly var med innom Topshop, hvor jeg fant en inmari fin kjole – men ikke i min størrelse. Og det var den shoppingen for min del! Jentene, derimot, har fått litt nytt, og det samme har badehyllen min på badet. Og det er igrunn viktigst.

SKJØNNHETSPRODUKTER

Helt siden jeg ble gravid med Elly har jeg vært svært nøye med hva jeg bruker av produkter til ansikt, hår og kropp. Jeg er også nøye på hvilke produkter jentene mine får bruker. Anbefaler deg å høre på Ingefær-episoden om økologiske skjønnhetsprodukter med Birgitte Magnussen om du ønsker å lære mer! Huden er vårt største organ. Det vi smører på huden vår kommer inn i kroppen vår. Derfor er jeg nøye på såpe, sjampo og balsam, fuktighetskrem, håndsåpe og vaskemidler. Jeg er litt slappere på stylingprodukter til håret, og akkurat passe nøye på sminken. Det betyr at jeg har en del sminke fra mac, men også en stadig større andel økologisk sminke. Økologiske produkter kan jeg skrive enda mer om i et senere innlegg, for jeg har mine favorittprodukter både til meg selv og jentene! Her kommer produktene jeg fikk tak i da vi var i København, og som også kan fås på nett.

I Love eco essentials
dscf2953

Dette er produkter som Guldsmeden hotellene selv har utviklet, og som selges på hotellene, på nett og i ulike skjønnhetssalonger. Jeg hadde møte med to av kvinnene, Mia og Jannie, som jobber med produktene hos Guldsmeden mens jeg var i København for å prate om hvorfor i all verden en hotellkjede utvikler økologiske kroppsprodukter. Grunnen er rett og slett fordi hotellkjeder har stor påvirkningskraft på miljøet, kunne Mia og Jannie fortelle meg. Vannbruk, såpe og andre skjønnhetsprodukter påvirker også miljøet, akkurat som hva slags mat vi velger å spise påvirker miljøet. Tross alt går såpen vi bruker ut i naturen. I love eco essentials-produktene finnes på hotellrommene og selges i resepsjonen. Elly elsket dusjsåpen. Hun gikk ut av dusjen til meg og sa: lukt på hånden min! Elly var også med i møtet med Mia og Jannie og ble særs fornøyd da vi fikk med såpen og resten av serien hjem. I serien finnes tannbørste av bambus, fluorfri tannkremtabletter (!), dusjsåpe, sjampo, balsam, fuktighetskrem og håndsåpe og håndkrem. Disse produktene er utviklet til voksne, men de er så milde at jeg har null problem i å bruke dem til jentene mine. Elly tror at dusjsåpen bare er hennes.
dscf2942
Flaskene er resirkulerbare og når de er ferdig brukt på hotellet blir de laget om til rør som brukes i nybygg. Prisene holdes så billige som mulig slik at det skal være mulig for de aller fleste å bruke økologiske produkter – det skal ikke være for fiffen.Hvis du er keen på å teste produktene – og jeg anbefaler særlig dusjsåpen og håndkremen – kan du stikke innom Guldsmeden på Frogner i Oslo, eller kjøpe på nett. Bruker du koden «highfive» får du 20 prosent rabatt!  Den varer ut året.

Greenskin.dk
Jeg var innom Greenskin på Østerbro for å kjøpe en fuktighetskrem til ansiktet. For en deilig butikk! Kunne handlet hele butikken. Alle produktene som selges er økologiske: alt fra sminke til parfyme til serum, ansiktsvask, rynkekremer, kroppsskrubber, pleieprodukter og produkter til gravide, barn og menn… sukk! Jeg har en ok hud så lenge jeg spiser bra, så jeg kjøper sjeldent de dyreste kremene. Etter råd fra jentene bak disken kjøpte jeg en fuktighetskrem fra Cattier. Jeg anbefaler en tur innom Greenskin om du besøker Køben! Kanskje også booke en behandling mens du først er der og? Det vil jeg neste gang.

dscf2943

Nilens jord
På båten hjem kjøpte jeg en ansiktsskrubb fra Nilens jord. Parabenfri, parfymefri og allergivennlig merke som jeg lenge har hatt lyst til å teste ut.

SHOPPING TIL BARNA

Legostore
LEGO-store som ligger ganske midt på Strøget er alt annet enn økologisk, men pyttsann. Jentene mine elsker duplo og en hel butikk av legoens verden var en fin opplevelse for dem. Jeg synes det er gøy å se utviklingen til jentene gjennom duplo. I begynnelse er det en kamp å få to klosser til å passe sammen. Deretter bygges tilfeldige tårn. Og nå som Elly er 3.5 år bygges det store hus. Både hun og Fie er ganske hissige duplobyggere så vi trengte rett og slett mer duplo for å unngå for mye skrik og hyl på hjemmebane og kjøpte en eske med 60 klosser til.

Minuset med legoverdenen, synes jeg, er at jeg liker fri bygging fremfor å bygge noe vi voksne har laget og som barna skal herme etter (i alle fall når barna er så små som mine) – jeg heier på fri fantasi. Barn har bedre fantasi enn oss voksne. Dessuten er jeg ikke så fan av at jentene er rosa og guttene blå i legoens univers, og hvor kjønnet interessene til figurene er. Det blir en litt snever verden å vokse inn i, både for jenter og gutter. Så godt som det er kjøper Jon og jeg mer kjønnsnøytrale duplopakker til jentene. Fie koste seg i butikken med å bygge en rad av duplo og ville knapt gå ut av butikken. Det var barn der som ble båret gråtende ut, for å si det sånn.

img_0484

Karusella
Karusella er en altså så fin barnebutikk! Jentene mine digget at det er en dør for barn og en dør for voksne inn og ut av butikken. Fin liten gest til barna! Karusella selger noe sko, har fine klesmerker og selger masse leker av god kvalitet. Mye treleker, for eksempel, noe jeg har en forkjærlighet for. Jeg blir litt matt inne i butikker hvor jeg kunne kjøpt ca alt til jentene, så jeg endte opp med en julegave til Elly (smykkeskrin som spiller musikk når man åpner den), skimmerblyantfarger til jentene siden vi hadde glemt tegnesaker og et treperlesett til Elly og som gave til venninnen hennes. Jeg hadde nok handlet mer hadde jeg vært uten barn og tenkt litt mer strategisk på julegaver til jentene og venninners barn.

img_0495

Karusella med dør for barn og for voksne

Purebaby
Purebaby har to avdelinger. En på Østerbro og en i Fredriksberg. En av grunnene til at vi tilbragte lørdagen på Østerbro var nettopp denne butikken. De fører økologiske klær, sko og leker til barna, og jeg var på utkikk etter vintersko til begge jentene. Derfor var det litt kjipt da vi kom til butikken og det kun var butikken i Fredriksberg som hadde sko. Men det var jo mye annet der! Jeg kjøpte en utenpå-ullbukse  og en myk bomullsbukse til Fie, i tillegg til badeleker som ikke er av plastikk. Endelig har jeg fått kastet ut plastikkbadelekene til jentene, som sikkert er fulle av guffent gammelt vann og gørr og byttet ut med mer miljøvennlige leker! Fie koste seg i butikken med lekene og ryddet selv opp da vi skulle gå.

img_6969

img_0558 img_0557

Okker-Gokker
Okker-Gokker ligger også på Østerbro. Kanskje den fineste barnebutikken jeg vet om. Så himla mye fine barneklær! Veldig mye av det var økologiske klær. Siden jentene våre har nok klær kjøpte jeg julaftenskjørt til begge to, samt to spenner. Jeg kunne handlet hele butikken, men jeg merker at i hverdagen bruker vi det samme tøyet igjen og igjen, så vi trenger ikke kjøpe mer klær bare for å ha det. Klart det er gøy å kle opp jentene, men jeg prøver å være bevisst på å begrense meg.

img_0565

Anton elsker sko
Anton elsker sko selger kun barnesko. Mange av merkene de fører er økologiske. Damen bak disken var superdyktig. Vi fikk målt både Fie og Elly sin fot og endte opp med nye sko til dem begge. Jon og jeg er fan av så minimalistiske sko som mulig, men vinterstid i Norge er vi nødt til å gå litt på akkord med våre prinsipper. Fie fikk Vikingsko. Hun har bred fot, lubne legger og er høy over vristen, så det er faktisk få sko som passer. Elly fikk helt fantastisk fine skinnsko i økologisk skinn. Skulle ønske jeg hadde de bootsene selv!

img_0566

Sånn! Det var kun et lite knippe butikker av de mange fine i København.

Østerbro er forøvrig i følge min bekjente som bor i København en litt poshere bydel, hvor gatene er bredere og mange barnefamilier bor. Det var litt som Frogner, med mange veldig fine butikker (som jeg dessverre ikke fikk gått innom). Det får bli neste gang!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!