Åh! Disse muffinsene er så gode atte fy! Du må nesten lage disse til helgekosen. Superenkle å slenge sammen, superenkle å spise opp!

Elly har fått dilla på peanøttsmør. Peanøttsmør ikke er så sunt som for eksempel hjemmelaget mandelsmør eller cashewnøttsmør, men akkurat nå har ikke vi en kraftfull nok blender til å lage nøttesmør. Dessuten synes jeg peanøttsmør er digg selv. Vi kjøper økologisk peanøttsmør som kun inneholder peanøtter. Flere peanøttsmør på markedet inneholder både sukker og dårlig olje, så les innholdsfortegnelsen før du handler!

dscf3015

Muffins med peanøttsmør og sjokoladebiter er mektig, saftig og smakfullt. Vår yngste Fie bryr seg ikke om bakervarer, og Elly synes ofte det er mest stas å lage søtsaker og spise deigen fremfor å spise det ferdige resultatet. Jon og jeg var dog inmari fornøyde med denne kreasjonen! Jeg lager ikke så søte bakervarer. Ønsker du et litt søtere resultat øker du mengden søtning i oppskriften.

dscf2980

Muffins med peanøttsmør og hakket sjokolade. 6 store muffinsformer eller 9 små

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • 4 egg
 • 5 ss peanøttsmør eller annet nøttesmør
 • 1.5 dl kokosblomstsukker
 • 2 ss mandelmel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljeessens
 • 1 pakke mørk sjokolade
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Sett ovnen på 175 grader.
 2. Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en bakebolle.
 3. Bland til det er en jevn og noe tynn røre.
 4. Hakk sjokoladen.
 5. Ha røren over i muffinsformer.
 6. Ha sjokoladen over i muffinsformene.
 7. Stekes i ca 20 – 25 minutter.
[/directions]

dscf3015

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!