I episode 43 av Ingefær podcast snakker jeg med mannen bak Oslo Kettlebellgym, Karl Kristian Indreeide, om kettlebelltrening og fysisk fostring. Jeg trener selv nesten utelukkende med kettlebells, så dette er en episode jeg selv digger!

Foto av Karl Kristian: Hans Petter Skolsegg

Kettlebell er en kule med håndtak. Ulike kuler har ulik vekt. Jeg har trent med kettlebells i seks år. Min samboer Jon har mange kettlebells-kurs og vi er så heldige at vi har mange kettlebells både i gangen og garasjen. Om jeg skulle valgt en treningsform resten av livet ville jeg valgt kettlebells. Jeg er rett og slett inmari glad i kettlebells.

Garasjen vår med kettbells og vektutstyr!

Garasjen vår med kettbells og vektutstyr!

Karl Kristian Indreeide driver Oslo kettlebellgym (OKG), hvor Jon har en del av sine sertifiseringer fra. Vi trente der innimellom da OKG lånte plass i et studio i en bakgård mellom Alexander Kiellands plass og Ringnes Park i Oslo. Karl Kristian og OKG har nå et nytt senter ved Sofienbergparken, og jeg tok turen dit for en prat med Karl Kristian om kettlebelltrening, fysisk fostring og treningsfilosofi. Og for å bli terpet på teknikken, selvsagt. Selvom jeg har trent mange år er det alltid noe å forbedre!

I mitt arbeide i blogg, Ingefær og andre sosiale medier er jeg opptatt av at vi ikke trenger å trene 6 ganger i uken og eller slite oss helt ut hver økt for å få gode resultater. Mine armmuskler er genetisk og også resultat av sånn passe volum, tilpasset søvn, energinivå og stressnivå. Denne filosofien opplever jeg at OKG også har, derfor ville jeg ta en prat med Karl Kristian for å få utdypet dette!

Du skal ha dårlig samvitthet om du ikke respekterer kroppen din nok til å ikke gjøre det du gjør riktig.

Karl Kristian og jeg prater om

  • Hvordan han oppdaget kettlebells og hvorfor han ble hekta
  • Forskjellen på sport og fysisk fostring/være i god form
  • Hvorfor man bør ha nok respekt for seg selv til å lære grunnleggende øvelser skikkelig bra
  • Hvor mye man bør trene for å se normalt bra ut og være i god form
  • To typer disiplin: den som gjør at du presser deg selv under en økt og den disiplinen som gjør at du gjør øvelser riktig og stanser når du merker når du utfører den feil – selvom det kanskje er flere repetisjoner igjen.
  • Forskjellen på å trene for å komme vekk fra noe (negativ adferd) og trene for å oppnå noe (positiv adferd)
  • Hvilke tre øvelser han anbefaler om du skal gjøre tre resten av livet og fortsatt være i god form (pluss en bonusøvelse!)
  • Forskjellen på en amerikansk swing (crossfitstyle) og en russisk swing, og hva han anbefaler og hvorfor
  • Og mye, mye mer!

Jeg håper du liker denne episoden like mye som meg! Kommenter gjerne hva du synes er bra eller dårlig, eller om du har tanker eller lærte noe nytt!

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Relevante linker

PS: Torsdag kommer det en video hvor Karl Kristian terper på min swing-teknikk.

Og her er et gammelt bilde av Jon og meg fra det første lokalet til OKG <3

249791_10150617358810075_6852522_n

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!