I den siste Ingefærepisoden før jul snakker jeg med psykologene bak den ferske boken #hverdagspsyk, Carina Poulsen og Rebekka Egeland om å være litt sånn hverdagspsyk. Eller for å si det på en annen måte: Det er helt normalt å ikke ha det så bra alltid.

Beklager noe dårlig lyd av min stemme på denne episoden. Jeg har nytt utstyr og litt dårlige tekniske skills …

Jeg slukte #Hverdagspsyk tidligere i høst. Når jeg leser bøker liker jeg å streke under setninger og avsnitt jeg synes er viktige (eller vakkert formulert, som i mer skjønnlitterære bøker), og i denne boken ble pennen flittig brukt.
9788202512590

Alle opplever større og mindre vanskeligheter i løpet av livet. Alle. Det viktige, tenker jeg, er å ikke være alene om utfordringene. Bare det å vite at vi alle har det tøft jevnlig hjelper. Det synes nå jeg. Alle opplever vi oppturer, og alle opplever vi nedturer. Å prate med venner og familie hjelper, eller med en profesjonell. Det er ingen skam å oppleve motgang. Det er ikke nødvendigvis din skyld en gang! Men det er vårt ansvar å selv ta tak i situasjonen.

Dette snakker jeg med psykologene Rebekka Egeland og Carina Poulsen om. For det er vel ikke bare meg som tenker litt ekstra nå som det er den mørkeste tiden og det nærmer seg slutten av året? Jeg tenker alltid over hva jeg har gjort og ikke gjort i løpet av året, om målene mine ble nådd, drømmene forble drømmer eller ble en realitet, og så videre. Det betyr ikke at jeg er lei meg, for det er jeg ikke om dagen, men at jeg går mer inn i meg selv og tenker. Og det, det tror jeg er veldig normalt kanskje særlig for oss norboere, i denne årstiden. I stedet for å flykte fra grublende tanker tenker jeg at de er der for en grunn og at de skal lære oss noe.

Det prater vi også om i denne episoden. Også snakker vi om hva egenomsorg er, om å tilgi, om personlig ansvar, om det å dele utfordringer, at livet kan føles tøft for mange kanskje fordi mange av oss har for høye forventninger til livet. Livet kan nemlig være skikkelig tøft.

Jeg har møtt Rebekka Egeland før, jeg. For seks år siden. Hvorfor får du vite mer om i podcasten!
ingefaer_expandet

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes

Hør episoden her

Last ned episoden som mp3

Dette er den siste Ingefærepisoden før jul. Etter jul kommer Ingefær selvfølgelig tilbake. Vi skal snakke om søvn, om yoga, om hormoner og trening, om å være fjong til fjells, om barn og bevegelse og i det hele tatt – sendeskjemaet begynner å bli spikret og jeg er gira!

rebekka-sitter-og-carina-sta%cc%8ar-2-svart-hvitt

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!