Har du også de dagene hvor kroppen bare kjennes … kjip ut? Buksene strammer, armene er for store, magen oppblåst? De dagene hvor man ikke er motivert til noe annet enn å synes synd på seg selv. I dag har jeg hatt en sånn dag, men heldigvis vet jeg at litt trening er bedre enn ingenting.

Før hadde jeg ikke den holdningen. På dager som i dag hvor jeg ser meg selv i speilet og tenker: jeg må øke karbohydrater! Nei, vent, jeg må øke fett! Jeg bør spise litt mindre! Jeg drikker for mye kaffe! De armene der, de har for mye muskler! Jeg må jogge mer! Og andre teite tanker som regjererer hodet mitt. På dager som i dag før i tiden hadde jeg to utveier: enten bare føle meg kjip hele dagen eller trene hardere enn det kroppen og hodet egentlig orket.

Heldigvis er jeg blitt klokere og snillere med meg selv. Nå vet jeg at de første dagene av mensen er ikke jeg på treningstoppen. Jeg har ikke så mye å gi og kroppen henger ikke helt sammen. Men jeg vet også at litt trening er bedre enn ingenting, i alle fall for denne skrotten. Det er nemlig helt ok å gå en kilometer selv om målet var å springe en mil. Derfor skiftet jeg til treningstøy etter at jentene hadde lagt seg og tok frem to kettlebells og dip-stativ og tenkte at jeg kan starte med litt mobilitet og så se an hva jeg har overskudd til. Jeg droppet ikke trening, men jeg la heller ikke opp til en hard økt. Jeg lot det stå litt mer til. Og da jeg hadde gjort litt kjente jeg at det var nok for i dag.

IMG_1759

Dagens hjemmetrening

Oppvarming: Mobilitet bestående av diverse yogaøvelser. Den eneste måten jeg får gjort yoga på er å ikke la meg selv trene uten mobilitet først. Og jeg vil jo trene, så da må jeg gjøre yoga først. Høres kanskje rart ut, men har funket hittil i år.

3 runder av: 3 roing og 8 ettbens markløft med kettlebell 20 kilo (først høyre side så venstre side) + 10 magecrunch i dip-stativet

3 runder av: 3 strikte press + 8 utfall med kettlebellen i press-posisjon med kettlebell 16 kilo (høyre så venstre side) + en yogaøvelse som visstnok heter «Hund med kne til snute»

3 runder av: 5 enhånds floor press (høyre så venstre) + 10 hofteløft med kettlebell 16 kilo

Og det var det! Før ville jeg tenkt: det her er ikke nok trening/tung nok trening/bra nok, mens nå tenker jeg mer: jaja, det var det jeg fikk til i dag, og strengt tatt var det mer enn jeg forventet av meg selv.

For selv om jeg prøver å fronte et aksepterende syn på kropp og helse og generelt har et godt forhold til meg selv har også jeg dager hvor jeg ikke synes ting er så himla stas. Og det er helt greit. Det gjelder bare å ikke la disse tankene ta overhånd, ikke være kjip med seg selv verken den ene eller andre veien.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!