Denne uken tok jeg en dag fri og dro på besøk til to jeg er veldig glad i. Vi blir mer av oss selv i møte med andre mennesker.

Noen sanger minner meg om samhørighet, om felleskap. For eksempel sangen jeg hører på akkurat nå, Sleep av Dandy Warhols. Den sangen minner meg om de fine folka jeg hang med på videregående. Flere av dem har jeg kontakt med den dag i dag. Jeg husker fester med popcorn og litt for mye vin. Jeg husker interrail da jeg var 21. Min forlover og jeg var i Berlin og fant tilfeldig ut at The Dandy Warhols spilte i Berlin den kvelden. I taket over scenen hang en gedigen discoball. Det var så fint. Jeg husker en sommerfest med min videregåendekjæreste hvor alle nakenbadet på natten. Så mange gode minner!

Vi mennesker trenger tilhørighet. Jeg blir mer av meg selv i møte med andre mennesker. Siden jeg jobber hjemme og alene er kanskje jeg ekstra opptatt av å bevare mine gode relasjoner. For tiden har ikke jeg noen morsomme kolleger å dra sa brura-vitser til (jeg synes slike vitser er artigere enn hva Jon gjør). Men jeg tror kanskje mange som meg også føler at de ikke har tid til å møte de vi er glade i og har dårlig samvittighet derfor. Vi jobber så mye, vi skal så mye annet og så kan det gå måneder mellom hver gang vi møtes.

Mormor begynner å bli gammel. Jeg har ikke besøkt henne siden jul. Det har gnagd skikkelig. Torsdag kjørte Fie og jeg til Tønsberg for en liten visitt. Jeg lot jobb være jobb. Det er godt å komme tilbake til barndommen på et vis. Deretter møtte vi en venninne av meg som jeg har kjent siden vi var seks og syv år og som nå er gravid med eneggede tvillinger. Det var den fineste dagen på lenge. Jeg er heldig som har så mange fine mennesker i livet mitt og også heldig som har dem tross at jeg ofte prioriter dem ned for arbeid – og to små barn.

Jeg fikk en bok i posten forleden. Den er liten og lettlest og skrevet av en svensk professor. 10 tips om helse heter den, av Bertil Marklund. Det tiende tipset handler om at vi trenger hverandre. Ensomhet er faktisk dødelig. Han skriver: ”Omgang med gode venner og familie har en positiv effekt ved at nivået på føl deg bra-hormonet øker, stresshormonet reduseres og dermed også betennelsen. På den måten styrkes immunforsvaret, og vi får et lengre liv som dessuten blir morsommere”.

I stedet for, eller i tillegg til, å sende en melding eller like et instagrambilde er det fint å prioritere fysiske møter. Invitere på middag. Kveldstur i vårluften. Prioritere et familiemedlem du ikke har sett på lenge. Det er ikke bare godt for sjelen – det er godt for kropp og helse også. Etter turen til Tønsberg har jeg hatt ekstra giv til jobbing i dag og jeg har levd på den gode følelsen det faktisk er å møte noen av de jeg er mest glad i. Jeg blir rett og slett et litt mer harmonisk og lykkelig menneske.

God helg!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!