Vi er skapt til bevegelse. Regelmessig kondisjonstrening gjør deg mindre stresset, gladere, smartere og mer kreativ. Psykiater og forfatter av boken Hjernesterk, Anders Hansen, forklarer oss hvorfor!

Visste du at vi har en steinalderhjerne i en digital tidsalder. Stakar hjernen vår. Den får overflod av informasjon og kroppene våre beveger lite på oss. Ikke rart det kan gå litt over stokk og stein for flere av oss innimellom. Det er nemlig ikke sudoku og kryssord eller nilesing av leksikon på bibliotek som gjør oss smartere. Det er bevegelse.

Det er ikke brainstorming i stillesittende møter som gir de beste resultatene – med mindre møtedeltakerne har beveget på seg litt først.

Det er mulig du er trist fordi du rører på kroppen din for lite. Trenger du boost av lykkehormonet er nemlig en gåtur eller joggetur nærmest en magisk medisin.

Jevnlig kondisjonstrening gjør deg mer robust for stress. Det er vanskelig å unngå stress i den tiden vi lever i nå, men vi kan gjøre oss mer robuste for å takle stress. Kondisjonstrening gjør nettopp dette.

Trening endrer hjernen din. Og fravær av trening likeså. Heldigvis er det ganske lite som skal til, og heldigvis endrer hjernen seg også hos åttiåringer som går fra å være inaktive til å røre på oss litt.

Kanskje du burde ta deg en gåtur med Ingefær på øret? Sannsynligheten er høy for at du husker innholdet i ukens podcast bedre også.

Anders Hansen er psykiater, forfatter og foredragsholder og er aktuell med boken Hjernesterk.
sek_person_scid_41828
Han var en tur innom Norge i mars og innom mitt lille, lånte studio. Etter å ha lest boken er jeg enda mer opptatt av hverdagsbevegelse enn tidligere. Vi er født med et intellektuelt potensiale og uten bevegelse er det ikke sikkert vi kommer dit hvor vi egentlig kunne ha vært.

Jeg er sikker på at du blir inspirert til å bevege deg mer etter ukens episode!

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i Itunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!