Mars var en bra måned.

Mars var en bra måned. Så greit kan det sies og så mye fint bak en setning på fem ord og til sammen 17 bokstaver.

Jeg startet mars måned med noe skikkelig gøy og meningsfullt: Å være bokbader. Jeg intervjuet Gry Hammer om hennes nye bok, Den moderne jeger, foran 200 ivrige mennesker hos CappelenDamm. Det er første gang jeg har vært bokbader og jeg håper det ikke er siste. Intervjuet ble til Ingefær podcast nr 54. Å si at jeg ikke var nervøs eller at jeg tar slike utfordringer på strak arm ville vært å juge. Eller, på strak arm tar jeg dem kanskje, for jeg sier ja sporenstreks selv om jeg vet at det her vil bety trøbbel i toppen for meg. Noen dager før blir jeg nemlig Den Kjipe Sara som får beskjed av Jon om å jogge seg en tur (foråsiresånn). Men om lag 15 minutter før jeg skal i ilden blir jeg helt rolig og fra da av er det bare gøy.
IMG_2216

Ingefær har hatt en bra måned. Tallene peker fremdeles oppover. Jeg er veldig stolt og veldig ydmyk! Jeg har gjort mange intervjuer, faktisk så mange at jeg ikke trenger å intervjue noen før i slutten av april. Det har vært mye jobb, men mest av alt veldig gøy. Intervjuet om bevegelse, med psykiater, forfatter og foredragsholder Anders Hansen var skikkelig givende. Jeg skrev at jeg hadde tatt opp joggingen etter det, men det er altså en sannhet med modifikasjoner. Skulle jogge i dag, trente inne i stedet. I teorien skal jeg jogge en gang i uken, i praksis er det sjeldnere.
IMG_2640
Et intervju som ble overraskende populært var farge-intervjuet med Dagny Thurmann-Moe. Jeg digget boken hennes og synes budskapet hennes er viktig, likevel vurderte jeg lenge hvorvidt jeg skulle ha henne som gjest eller ikke på Ingefær. Jeg trodde at episoden med henne ville være for smalt for publikummet mitt. Men jeg tok feil. Sjeldent har jeg fått så mange kommentarer etter en episode, på mail, snap og instagram! Veldig gøy. Mest sannsynlig er det flere fargerike garderober der ute. Og et par kommoder, visstnok!
Dagny
Gleden med skjeden-episoden ble også tatt bra i mot. Fin statistikk på den episoden. Jeg digger damene bak boken og håper at boken selger like bra i alle de titalls landene boken er solgt til som i Norge. Det er nemlig ikke i alle land at kvinner har så stor råderett over egen kropp som her hjemme. Og det er for mange i Norge som lurer på om underlivet deres er fint nok eller ei. Tipper forøvrig at alle som hørte på episoden er blitt enda mer glad i klitoris.

I mars ble det også kjent at Ingefær og saralossius.no har fått støttespillere på laget. AdLink skal hjelpe meg med samarbeidspartnere, KK.no fremhever Ingefær og blogginnlegg. Jeg driver mitt eget selskap, men det er godt å vite at jeg ikke er helt alene. Og – det letter arbeidspresset. En del av grunnen til å starte for meg selv var tid med jentene mens de er små. Og ja, det kommer flere starte for seg selv-innlegg etter hvert asså.
Skjermbilde 2017-03-17 kl. 13.09.25.png

MyRevolution og Rørosmeieriene har vært samarbeidspartnere i mars og begge blir med videre. Det er fint, for jeg liker både produktene, filosofien og folkene bak begge firmaene, noe som er viktig for meg.

Overskuddstrim
Den første uken av mars trente jeg ikke. Ti dager eller så var jeg uten trening. Det er helt greit. Resten av mars har jeg trent regelemessig. Jeg er på overskudd og har lyst til å trene, lyst til å bevege meg. Jeg trener fortsatt styrke i garasjen og diverse kettlebells hjemme. Har fått dilla på pullups og inkluderer det flere ganger i uken. Vi har ringer som jeg henger opp i taket mellom stuen og kjøkkenet. Jeg får ikke lov av meg selv til å trene uten å ha gjort mobilitet først, noe jeg står ved. Det var et slags nyttårsforsett. Jeg er blitt mykere og det kjennes ut som en god rutine for meg. Eksempel på trening finner du her.
IMG_2538
Klær fra Run and Relax, husk at koden Sara20 gir rabatt!

I mars brakk fine Elly armen i barnehagen. Begge bena i høyre underarm rett av. Hun går fremdeles med gips og jeg tipper den skal være på til etter påske. Mens alle barn nå sparker i vei på sparkesykler, må hun snegle seg fremover på en litt for liten trehjulssykkel. Barn er så tøffe. På de ukene gipsen har vært har Elly nå blitt like god til å tegne med venstre som hun var med høyre, hun stuper kråke på gymlek og lever som normalt, selv med gips fra skulder ned til hånden. Elly ble også fire år i mars noe vi feiret i tre dager til ende. Å ha vært mamma i fire år er altså så stas at jeg har vanskelig for å utrykke meg.
DSC_3483

Siden det nærmer seg bryllup har vi tatt litt tak i planleggingen. Jeg har sagt yes to the dress, blant annet. Jeg fant ikke noe i tradisjonelle salonger, så lager min egen med designer Tuva Listau. Det er overhodet ikke et sponset prosjekt, bare så det er påpekt. Jeg synes Tuva har vært veldig lydhør for mine ønsker og jeg tror at dagen blir ekstra morsom med akkurat den kjolen vi har bestemt oss for! Keen på å høre om mine tanker bak kjolen, kanskje? Kan skrive litt om det om ønskelig.

Stress er en greie jeg har utfordringer med i perioder. I mars har jeg tatt tak. Hvilke tiltak jeg har gjort skal jeg dele etter hvert. Jeg vet at jeg er ikke alene om å føle at kroppen bader i kortisol.

Jeg har skrevet et par innlegg på bloggen som er verdt en gjenles. Det ene handlet om å at jeg tok meg fri fra jobb en dag (dvs utsette gjøremål, for min input er min output) for å besøke mormor og venninne i Tønsberg. Vi er mer av oss selv i møte med andre. Jeg personlig må ikke glemme alle mine fine jeg har i livet mitt i hektiske perioder. Jeg skrev også at det er viktig å bruke sammenlikning fornuftig. Om du sammenlikner deg selv med andre og du føler deg dårlig av det kan du bruke et par triks for å komme deg ovenpå igjen. Dette minner meg på at jeg skal få skrevet en tekst om å ta det personlig eller ei hva andre mener om deg i løpet av våren.

April er i gang og jeg elsker det! Vi velger oss april, i alle fall akkurat nå.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!