Påsken er over og du er kanskje ekstra keen på noe sunt? Jeg får alltid lyst på salater i vår- og sommerhalvåret. Denne salaten er smakfull og næringsrik og perfekt tilbehør til laks.

Vi kjøper som regel økologisk oppdrettslaks. Villaks er det beste, men det kan være dyrt og vanskelig å få tak i. Heldigvis finnes det øko oppdrettslaks i mange butikker nå. Rema1000 og Kolonial.no har det, for eksempel. Det er dyrere, javisst, men så får man heller ha færre laksemiddager, da. Jeg bruker i alle fall sjeldent pengene på vanlig oppdrettslaks.
DSC_3531

Jentene mine på to og fire år syntes søtpoteten, chevren og granateplet var mest stas med denne middagen, i tillegg til at de spiste litt laks. Jeg lagde ikke en egen rett til dem, selv om jeg vet at grønne blader er noe de ikke roper hurra for. Chevre, derimot, er ca det beste begge vet. Det og parmesan. Da føler jeg at jeg har gjort noe riktig.

Oppskriften er til to små og to store.

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • 4 øko laksefileter
 • 1/2 til 1 pakke spinat
 • 1/2 agurk
 • 1/2 – 1 granateple
 • 1/2 pakke chevre (jeg bruker Tine Haukeli sin som oftest)
 • Saften fra 1/2 lime
 • 2 søtpoteter
 • 1 avokado
[/ingredients] [directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Skrell søtpotetene og del dem opp i fire biter fra en skive søtpotet (var det forståelig?)
 2. Kok i ca 15 – 20 minutter, hell av vannet og la de stå til avkjøling
 3. Ha spinat i en bolle
 4. Skrell agurken (jeg synes agurken blir mindre bitter da) og skjær i mindre biter og ha i bollen
 5. Skjær avokadoen i mindre biter.
 6. Del granateplet og ha i salaten
 7. Bruk fingrene til å lage små biter av chevren og ha i
 8. Bland inn avkjølt søtpotet
 9. Ha over limesaft, smak gjerne til
 10. Stek laksen i godt smør
 11. Server!
[/directions]

DSC_3530

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!