Helgelykke og hverdagslykke er det beste jeg vet.

Jeg er mest fornøyd når jeg er med gjengen min: Jon, Elly og Fie. Jeg er også mest fornøyd når jeg får beveget meg mye i løpet av en dag, trent og spist god mat. Søndag besto av dette og i skrivende stund er det lunsjtid mandag og uken har startet eksepsjonelt bra.
IMG_2986

Idealet mitt er å være på tur minst en gang i helgen. Det er ikke alltid vi får til det, men nå som våren er kommet (bortsett fra i dag, med snø) synes jeg det er lettere å få med jentene ut i skogen. Bevegelse i ulent terreng er kanskje enda viktigere for barn enn for voksne. Og særlig i høvelig minimalistiske sko (vi har skrevet om minimalistiske sko før: hvorfor og merker vi liker). På bildet har begge jentene på seg Bobux. Barn utvikler motorikken bedre i ulent terreng enn på asfalt og trygge lekeplasser. Og for min del er å være i skogen ren rekreasjon. Vi går ikke lange turer, men akkurat nok til at det blir en positiv opplevelse. Jeg håper jo at jentene blir like glad i å gå tur som jeg er. Jeg pakker med god mat. Noen ganger lager jeg kakao også. I går hadde vi med muffins (oppskrift under utarbeidelse), grøstadpølser jeg hadde stekt på forhånd, rester av selleri- og potetmos som jeg blandet med et egg og stekte som lapper, og ferdig oppskåret eple og vann.

Jon er utdannet movnat-instruktør og klatrer i trær og balanserer på det han finner i skogen. Her et veldig morsomt tre.
IMG_3002

Middag i går var aldeles himmelsk. Dere skal få oppskriften min på søtpotetfries ila uken. Vi hadde søtpotetfries, hjemmelaget aioli, entrecote og kokt brokkoli. Jentene likte ikke aiolien (for sterk hvitløkssmak muligens) men spiste som helter ellers. Mitt mammahjerte blir alltid glad når jeg ser jentene spise godt. Flere som har det sånn?

Dagen i dag startet med pimpet havregrøt. Jentene blir happy og jeg får energi til trening. Jeg spiser også noe protein til havregrøten. Jeg begynte med mer karbohydrater til frokost da jeg testet matplan – mer om matplanen jeg fulgte kommer også denne uken! Snøen langet ned her på Nesodden og vi skiftet til sommerdekk i går. Vi har en kilometer å gå til barnehagen. Idealet mitt er å gå i alle fall en vei 4 – 5 ganger i uken. På vinteren kan det bli mindre, eller i perioder jeg prioriterer å jobbe mer. Å gå en kilometer med to jenter på 2 og 4 år kan nemlig ta sin tid. Selvom jeg har med vogn brukes den sjeldent. Vi brukte en time i dag. Men – jeg synes det er så verdt det. Jentene får beveget seg og blir vant til å gå i hverdagen. Det er en fin start på dagen å være i dagslys ute. Og vi får vært sammen mens vi opplever noe. For meg er det bare en transportetappe, men for jentene er det en kilometer med opplevelser. Motorsykkel. Buss. En spenne i veien. Andre barn. En hund. En veldig fin stein i grusen.

Etter levering gikk jeg rett i garasjen og trente styrke. Ryggen min har vært øm den siste uken, men i dag hadde jeg energi og kjørte på. Litt lettere på knebøy fordi jeg ikke pusher ryggvondt.
IMG_3029
(Følg meg på instagram – jeg bruker instastory mye mer enn snapchat).

Her er dagens økt

  • Oppvarming: 3*15 kettlebell swings 24 kilo + ulike mobilitetsvarianter + 10 reps av 20 kg frontsquats
  • A) 5*(60 kg knebøy og 5 strikte skulderpress med 14 kg kettlebell mens jeg står på ett ben, venstre og høyre side). Skulderpress på ett ben gir ekstra magetrening, stabilitet og balanse.
  • B) 5*(Ettbens markløft 24 kg kettlebell og 10 body row)
  • C) 5*(5 utfall på hver side med 40 kg og 5 renegade row 14 kg kettlebell=
  • D) Litta finisher: Alternerende kettlebellswings 14 kg 110 reps (en hel sang).

IMG_2951

Nå skal jeg lage meg proteinsmoothie og nijobbe frem til henting av jentene! Til middag i dag skal vi ha spansk potetomelett ala FruTimian.

God uke!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!