Søtpotetfries er noe av det beste jeg vet. Når jeg lager det hjemme har jeg et par triks i ermet for å få dem ekstra gode!

Når jeg spiser søtpotetfries ute er de stekt i olje jeg ikke vil spise for mye av. Frityrolje er ikke akkurat sunt. Men, innimellom går det greit og det smaker jo sabla godt! Hjemme har vi ikke en frityrkoker, så våre søtpotetfries blir ikke fullt så crispy, men likefullt veldig gode. Og mye sunnere.
IMG_7499

Triks en for sabla gode søtpotetfries
Start prosessen minst en time før friesene skal i ovnen. Skal du ha middag klokken fem, start ca kl 15. Eller tidligere om du skal ut på tur eller noe sånn. Du må nemlig …

Triks to
Skrelle søtpotetene og deretter dele de opp i like store staver. Lik størrelsen på stavene gjør at de blir samtidig ferdig. Dessuten ser det proffere ut, og vi spiser jo med øynene våre også.

Triks tre
Legg stavene i vann i ca en time. Det frigjør stivelse og gjør dem dermed mindre soggy når de senere stekes! (Funker også for vanlige poteter, asså).

Triks fire
Hell av vannet, tørk stavene med et papirtørke eller kjøkkenhåndkle og ha de over i bollen igjen. Hell over  litt mel av ønsket sort. Vi har brukt kokosmel, mandelmel og kastanjenøttmel, men andre melsorter funker sikkert også. Deretter sprer du de jevnt utover et stekebrett dekket med bakepapir. Ta gjerne litt olivenolje og spre dråper utover også, for enda bedre smak.

Stek på 200 grader om du ikke har olivenolje, litt lavere om du har olivenolje, i ca 20 minutter.

Enjoy!

PS: smaker supergodt sammen med hjemmelaget aioli. Majones er altså så lett å lage selv!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!