Ukens gjest på Ingefær podcast er Dr. Sara Gottfried. Sara Gottfried er Harvard-utdannet lege og hun har gitt ut tre bøker som har alle kommet inn på bestselgerlisten til New York Times: The Hormone Cure, The Hormone Reset Diet og Younger.

Sara Gottfried ga nylig ga hun ut boken Younger, en syv ukers protokoll for å holde deg ung lengre. Da er det naturlig å stille seg spørsmålet: passer denne boken, og dette intervjuet, for deg som er i tyveårene eller trettiårene? Jess! Tipsene hennes passer for alle. For vi alle vil vel ha som god helse som mulig så lenge som mulig? Jeg vil i alle fall det.
Younger-Book-Cover

I episoden snakker Sara og jeg om:

  • Hva gener, epigenitikk, innflammaging, telomer og healthspan er: gener er vårt dna, epigenitikk er hvordan vår livsstil og livet vårt (og foreldre og besteforeldre) skrur av og på genene vi har, innflamaging er en kombinasjon av ordene innflammasjon og det å eldes, telomer er et område med små repeterte sekvenser i enden av hvert kromoson. For hver celleling blir telomer litt kortere. Lengden på telomeren forteller hvor gammel din biologiske alder er (ikke selve alderen din), og healthspan er hvor lenge du er frisk i livet ditt (ikke hvor lenge du skal leve).
  • Hvorfor maten vi spiser har betydning for hvor fort eller sakte vi eldes
  • At gode vaner skapes i tyve- tretti og førtiårene – men at kroppen kan repareres i stor grad (ingen grunn til stressanfall nå asså!)
  • At kortisol og for høyt stressnivå gjør oss rynkete og eldre
  • Viktigheten av å velge giftfrie produkter i hus og til deg selv
  • At noen forbrenner koffein sakte mens andre tåler koffein – det er nemlig et gen som du har eller ikke har
  • Viktigheten av å finne ditt Hvorfor: Hvorfor har du lyst til å holde deg frisk og rask? Venninnen til Sara har lyst til å holde seg ung så lenge som mulig slik at hun kan ha super sex med ektemannen sin til hun blir gamme. Jeg heier på den!
  • Og mye, mye mer.

sara2

Personlig var det veldig stort for meg å intervue Sara Gottfried. Jeg har fulgt hennes arbeid i mange år og har stor respekt for henne. Det tror jeg du vil ha etter dette intervjuet! Skal gjøre mitt ytterste for å få henne tilbake på Ingefær. Ryktene skal nemlig ha det til at boken The Hormone Cure, som jeg har hatt stor nytte av, kommer på norsk!

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Hør episoden her:


 

Last ned episoden som mp3-fil.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!