Jeg har gledet meg skikkelig til å dele intervjuet av Katy Bowman med dere! Katy har vært viktig for hvordan jeg ser på bevegelse og jeg er sikker på at du får noen aha-opplevelser av intervjuet.

Katy Bowman er biomekaniker, forfatter av åtte bøker på fem år, mamma til to barn på 6 og 4 år, tidligere blogger på katysays.com og en bevegelsesnerd, om man kan redusere kunnskapen og engasjementet hennes til det.

Katy mener bevegelse er næring for kroppen på samme måte som mat er næring. Vi lever i en stillesittende kultur og selv om vi trener jevnlig er mesteparten av bevegelsen vi gjør i løpet av dagen sitting. Dermed mangler vi ulike bevegelses-næringsstoffer, mener Katy. Katy definerer bevegelse som når kroppen endrer seg, det vil si at å puste er bevegelse, å amme er for en baby bevegelse, og at kjeven vår bruker ulik bevegelse og tilpasser seg deretter om vi spiser mye myk mat versus å spise en rå brokkolisalat, for eksempel.

I den drøye halvtimen dette intervjuet varer vil du lære mer om bevegelse, hva som skjer med spekkhoggerens finne i fangenskap og hvorfor det kan dras en parallell til mennesker i en sedat kultur, hun forteller om hvordan hun får inn mest mulig bevegelse i løpet av dagen selv og at hun er blitt sterkere og mer definert av det enn da hun trente aktivt tidligere, og vi snakker om barn og bevegelse og om minimalistiske sko. Jeg har skrevet om minimalistiske sko til barn på bloggen tidligere, les her om hvorfor vi foretrekker minimalistiske sko og se her for oversikt over merker vi liker. (Note: vintersesongen i Norge synes vi er vanskelig å finne minimalistiske sko, så der har vi brutt med prinsipper).

En av Katys bøker har nettopp blitt lansert på norsk på Flux forlag med tittelen Naturlig bevegelse. Den kan være verdt å sjekke ut om du vil lære mer. Bloggen hennes inneholder masser av info. Og du kan selvfølgelig kjøpe bøkene hennes i lydbokversjon, slik at du kan bevege deg mens du lærer. Akkurat som å høre på Ingefær!

Du har tre valg:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt-app og trykk abonner for å få med det alle episodene.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!