Jeg husker godt Danmarksferien med mamma, pappa og storebroren min da jeg var fire år. Nå er det min tur til å skape gode minner for jentene.

Delvis sponset ferie

I sommer skal vi ha to ukers ferie i Danmark. Vi har leid et stort feriehus via Novasol, på Sjælland. Den første uken skal vi være alene, den andre uken får vi besøk av et vennepar som har to jenter akkurat like gamle som våre jenter. Med andre ord får vi det beste ut av ferien: først bare gjengen min, så påfyll av bra folk og lekevenninner for jentene.

Vi gleder oss skikkelig.

Vi håper på sol, på sykkelturer, på lange morgener hvor jentene leker i hagen og vi kan drikke kaffe Vi håper å gå barbeint i gresset, få flere joggeturer og kettlebelltrening på terassen, Jon håper på brettseiling og stand up-padling (kanskje jeg skal prøve også), på å kjøpe mat rett fra de mange gårdsutsalgene i nærheten, fisk fra fisker og godt kjøtt fra slakteren. Vi håper på gåturer i Nasjonalparken i nærheten og kanskje en tur til København som jeg er så glad i. Et par ganger i boblebadet hadde vært greit også. Jeg gleder meg til det store økologiske utvalget i butikken, lage is til jentene og å ta et glass vin til lunsj innimellom (det er nemlig skikkelig ferie for meg). Jeg håper jentene kan kose seg fra morgen til kveld og jeg gleder meg så til å bare være med de viktigste personene i livet mitt.

Huset vi har leid har hage, fire soverom og to bad. Når man deler med annen familie bør det være såpass, synes vi. Siden barna er så små ønsket vi ikke svømmebasseng. Vi så flere fine hus som tilbød det, men jeg hadde nok gått på nåler med svømmebasseng i hagen eller innendørs. Det er ca en kilometer til stranden, kort nok til at vi kan sykle eller gå. Vi kan også gå inn til byen for å spise frokost, eller bare tusle bort til lekeplasser i nærheten. Vi brukte lang tid på å finne egnet sted og stort nok hus for oss alle og er veldig fornøyd med hva vi har landet på.
E06760_kitchen_02

Vi valgte Sjælland fordi det ikke er så langt fra København. Vi kan enten ta båt eller kjøre. Da Elly var baby var vi 10 dager i Hvide Sande, langt syd og på vestkanten av Danmark. Perfekt for brettseiling, ikke fullt så perfekt for å lage strandslott for de små barna. På Sjælland skal det være varmere og lunere og minst like koselig. Strendene skal være fine og det ligger til rette for aktiv ferie. Det passer jo oss bra.
E06760_indoor_01

Da jeg var fire år i Danmark med min familie og et vennepar av mamma og pappa som også hadde to barn husker jeg en scene: Alle skulle stille seg opp langs veien foran huset for et bilde. Jeg syntes det var teit å bli fotografert. På bildet står alle og smiler solbrune i åttitallsklær og permanent, bortsett fra lille Sara. Jeg står i åkeren med ryggen til, solbleket hår i pariserflette. Kjenner jeg jentene mine rett kommer vi hjem med noen liknende bilder og forhåpentligvis vil de huske tilbake på denne ferien som noe like fint som jeg hadde det da jeg var fire år.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!