En enkel, smakfull og tradisjonsdrik dessert som kan lages flere dager i forveien!

Sponset innlegg

Tjukkmjølk er økologisk melk fra Rørostraktene syrnet med Rørosmeieriets egne tettekultur. Det interessante med Tjukkmjølk er det høye innholdet av GABA. Gaba kan har beroligende effekt på oss mennesker og jeg har hørt at et glass daglig av Tjukkmjølk inneholder tilstrekkelig GABA. Faktisk testet jeg å ta gaba-piller i en stressende periode før jul og syntes det hadde effekt (nå er jeg ikke stresset og tar ikke tilskudd mer).
DSC_3611

Men tilbake til maten! Denne desserten er enkel å lage og holder seg flere dager i kjøleskapet. Det er perfekt, synes jeg, for det er ikke alltid det passer å lage dessert dagen før eller samme dag som man får gjester. Desserten er mektig og næringsrik – en liten smakfull helsebombe, rett og slett (unntatt sukkeret, da, men jeg har erstattet vanlig sukker med kokosblomstsukker, som er noe blidere for blodsukkeret).

Tjukkmjølkspanacotta
Fire porsjoner eller seks mindre porsjoner

[ingredients title=»Ingredienser»]
 • 3 dl Røros kremfløte
 • 3 dl Røros Tjukkmjølk
 • 70 gram kokosblomtssukker (annen søtning funker også)
 • 1.5 ts gelatin (tilsvarer ca 3 gelatinplater) (Jeg kjøper øko gelatin hos Naturlig Liv)
 • 1 vaniljestang
[/ingredients] DSCF3423

[directions title=»Fremgangsmåte»]
 1. Ha fløte, sukker, vaniljestang og gelatinpulver i en kjele
 2. Kok opp på middels varme, rør forsiktig underveis
 3. Når blandingen er kokt setter du den litt til avkjøling
 4. Rør inn Tjukkmjølk
 5. Ha over i dessertskåler eller glass
 6. Som tilbehør er bærsaus godt, eller bare masse friske bær
[/directions]

PS: Har du ikke gelatinpulver i hus bruker du gelatinplater.  Legg disse i bløt i ca ti minutter og tilsett etter at fløteblandingen har kokt opp. Kokosblomstsukkeret gjør at panacottaen smaker litt mer karamell enn vanlig panacotta – hvilket jeg elsker!
DSC_3602

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!