Fortreffelighet er ikke en handling, men en vane. Vi blir det vi gjør mest av. Naprapat og forfatter av boken 21 dager, Ole A. Haslestad, gjør oss klokere på hva vaner er og hvorfor vaner er viktige i episode 62 av Ingefær podcast.

Boken 21 dager handler om hvordan vi kan bli litt friskere og få en litt enklere hverdag på 21 dager. Hvorvidt det faktisk tar 21 dager eller ei å faktisk endre en vane er oppe til diskusjon blant forskere, men at man i alle fall kan kickstarte nye vaner på 21 dager tror i alle fall jeg.
Ingefær_cover_nytt_april2017

Men hva er en vane? Og hvorfor er det så vanskelig å endre vaner? Hva er et som hindrer oss, hvorfor tør vi ikke prøve, hvorfor feiler vi  – og hva er grunnen til at vi lykkes med å endre vaner? Dette er bare noen av spørsmålene Ole og jeg utforsker i denne episoden av Ingefær podcast. Vi snakker også om barneoppdragelse, om å være snill med seg selv, tenke at små forandringer kan gi store resultater på sikt, jevnlig se livet sitt i fugleperspektiv og sjekke av at de målene du setter deg faktisk er dine.

Jeg innrømmer også hvilke vaner jeg har sagt jeg skal endre eller driver på med i løpet av dette halvannet året med Ingefær, og som ikke har blitt noe av. Løpeturer for hjernen, for eksempel.
21Dager_mock_up

Så en tanke, høst en handling. Så en handling, høst en vane. Så en vane, høst en karakter. Så en karakter, høst din skjebne.

Takk til LiveQube for nesten ukentlige visitter i deres studio! LiveQube er Norges største leverandør av instore-musikk og tilbyr også leie av studio med lydteknikker. 

IMG_4884

Du har tre valg for å høre Ingefær:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast, eller din favoritt podcast-app.

Spill av episoden her:

 

Last ned episoden som mp3

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!