Ikke kast løvetannen neste gang du luker plenen eller klipper gresset! Løvetann er nemlig gratis helsekost.

Bladene kan du bruke i salater. De smaker litt som ruccola. Best er de unge bladene. Du kan også bruke bladene i te, som jeg gjør. Jeg kombinerer for eksempel med brennesle og bjørk (unge blader) for en rensende te. Den smaker mildt krydret. Jeg piffer opp med litt honning og gjerne litt kollagen.
DSCF3504

Knoppene kan du steke i godt smør, som tilbehør til omelett, kjøtt, fugl eller fisk.
DSCF3509

Blomstene kan du ha i salater eller lage te av dem eller koke sirup av dem.

Røttene kan du tørke og bruke i te. Hørt om dandyblend, som flere helsebloggere bruker i stedet for kaffe? Det er tørket løvetannrot. Hvis du likevel skal luke vekk løvetann fra plenen kan du jo tørke røttene i stedet for å kaste dem og ha god te i sommer og utover høsten. Du kan også skrelle løvetannroten og bruke dem som du bruker andre rotgrønnsaker.
DSCF3513

I følge rolv.no og boken Fra naturens spiskammer (hør intervju med forfatterne på Ingefær her!) er løvetann populær i folkemedisin. Det virker rensende, styrkende på lever, urindrivende, og skal også inneholde flere vitaminer og mineraler.

Ingen grunn til å ikke plukke litt gratis mat i dag, eller hva?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!