Er det nå jeg bør bli bridezilla?

17. juni gifter jeg meg med min fine Jon. Det er nesten på dagen ett år etter at han fridde mens jeg lagde store mengder salsa til sommerfesten vår dagen etterpå, men en ring som har gull fra Qatar, det var i Qatar vi møttes. Det er vel unødvendig å si at jeg gleder meg?

Det er fremdeles mye som står igjen. Bordplasseringen. Bestemme og handle inn pynt. Goodiebags og forlovergave. Talen min. Alt vi ikke vet, men som vi kanskje burde ta høyde for.

Men vi har landet mye også. Vi er fornøyde med menyen og vinen. Stedet. Gjestene. Vi har valgt å ha bryllup nesten tre dager til ende, fordi når vi endelig får samlet så mange fine folk vil jeg klemme på dem så mye som mulig.

IMG_3481

Men over til det viktigste, hva? Outfit!

Jeg fant ingen brudekjoler jeg klarte å si yes to the dress til i salonger. Jeg har aldri drømt om å se ut som en prinsesse og ble litt stresset av brudelooken og denne «fortellingen» om hvordan en brud skal se ut.

Jeg likte et par kjoler i en salong vi var innom, men ville alltid fikse på noe. Kortere ermer på en, droppe blonder på en annen, litt mindre blåhvit farge på en tredje. Etter hvert tenkte jeg at jeg burde få designet en til nettopp meg. Valget falt på dyktige Tuva Listau. Jeg sendte henne noe om føltes som 100 bilder av brudekjoler etter massiv jakt på Instagram. Ut fra disse valgte vi en look som vi har jobbet ut fra. Jeg er vokst opp med en mamma som syr, så å få sydd en kjole til meg har vært veldig fint sånn sett også.

Dere får selvfølgelig ikke se kjolen før en gang etter bryllupet, men jeg kan røpe en ting: Den skal kunne gjenbrukes. Toppen skal jeg ha med på bryllupsreisen. (Der røpet jeg at kjolen er todelt, gjorde jeg ikke?) Når jeg først bruker så mye penger på en kjole er det gøy at jeg kan bruke den senere.

Jeg ønsket også farger på skoene. Tradisjonelle brudesko er ikke min stil. Dessuten ønsket jeg sko jeg kunne bruke i mange år etter bryllupet. Mange gifter seg i Valentinos rock stud, men nagler er ikke min greie. Jeg liker pumps, jeg liker rosa, gult og gull. Etter fem måneder på jakt falt jeg for Malene Birger-sko i lyserosa semsket skinn. Åtte cm hel (noe mer hadde ikke jeg klart å gå på) og aldeles perfekte!
IMG_3548

Buketten er det Blomsterhagen som skal stå for. Jeg har klare tanker om hvordan buketten skal være og skal dit til uken for å bestemme endelig uttrykk. Blomstene brukt i bukett skal tas igjen som pynt på bordene.

Med mitt korte hår kommer jeg ikke til å bære slør. Jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal gjøre med håret mitt. Jeg elsker flere av hårpyntene til Jennifer Behr, som i Norge kun fås på Gimle parfymeri. Noen av bøylene er for bohemske for min kjole, men et par av spennene står på listen. De er rimelig pricy, men også disse kommer jeg til å bruke etter bryllupet.

Sminken blir enkel, smykker blir nedtonet, neglene nude, og forhåpentligvis blir det fint vær, høy champagneføring og mye looove.
IMG_1616

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!