I episode 66 av Ingefær podcast snakker jeg med Eyvind Stueland om å kun jobbe 36 prosent, fasting, ha mobilen på lydløs mesteparten av tiden og hvorfor han står på hodet hver morgen mens tevannet koker.

Eyvind Stueland er mannen bak Podcasten til Eyvind Stueland, tidligere Steinaldermann podcast. Han bor i Sauda med kone og to barn og har valgt et litt annerledes liv enn hva de fleste av oss har.

19073932_10155221272245149_441797417_n

Han og kona jobber til sammen 96 prosent. Valutaen de velger for familien er tid.

Han faster omtrent 10 prosent av året.

Han trener 5 – 10 minutter noen ganger i uken, men beveger seg jevnt gjennom dagen. Resultatet er at han er i svært god form.

Han har mobilen på lydløs mesteparten av tiden og velger å ikke bruke særlig tid på sosiale medier.

Han har en morgenrutine som setter standard for dagen: Beveger skuldre og hofte med en pinne, står på hodet mens tevannet koker og deretter skriver han tre sider om det som faller ham inn.

Han isbader også, men det snakker vi ikke om i episoden.

is

Jeg digger Eyvinds tilnærming til livet – selvom jeg ikke kunne levd slik selv. Han sier også at denne livsstilen er ikke for alle. For hva gjør man når man ikke jobber? Og for mange: hvem er man om man nesten ikke jobber? Jobben er en vesentlig del av identiteten for mange av oss.

19114686_10155221272270149_670486012_n

Eyvind stiller spørsmål som jeg tenker er verdt å dvele litt ved. Hvilken valuta er viktigst for deg? Er det tid, penger, helse? Hvis det er tid og helse, hvordan ser det ut i livet ditt i dag? Kan du gjør endring som beveger seg i retning av verdiene du ønsker å etterleve? Det er også nyttig å ta med seg det Eyvind snakker om scrolling. Selv scroller jeg mye, særlig på Instagram. Når jeg tenker tilbake på dagen om kvelden: er jeg fornøyd med å ha brukt en time av dagen på scrolling? Svaret gir seg selv. Min sommer skal brukes til å ikke være mye på sosiale medier, men heller tenke tanker helt ut og skrive. Hva med deg?

Eyvind nevner flere inspirasjonskilder, særlig Tim Ferris sin podcast og ulike gjester der.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!