Jeg leste Ingeborg Senneset sin bok Anorektisk på buss, båt og trikk og gråt offentlig flere ganger. I denne episoden av Ingefær snakker vi om å være syk, om å være frisk, om skam og at språket ikke alltid strekker til.

Flere har etterlyst temaet spiseforstyrrelser på Ingefær og dette er mitt forsøk på å ta opp temaet. Jeg sier forsøk, for som jeg åpner episoden med er det vanskelig for meg å snakke om noe jeg ikke helt ut forstår; språket mitt strekker ikke til. Det gjorde ikke mitt heller, sier Ingeborg. Det var perioder hvor jeg bare skrek.

9788202486013

Ingeborg Senneset er journalist i Aftenposten, styremedlem i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN, meddommer i Oslo tingrett, utdannet sykepleier, foredragsholder, og tidligere blogger og redaktør. Men i over halve livet har hun slitt med en spiseforstyrrelse, en spiseforstyrrelse som startet som en handling for å overleve men som holdt på å ta livet hennes.

Hun var innlagt på tre ulike sykehus i perioden 2007 – 2012, og Anorektisk handler om flere av disse årene.

Jeg tenker at boken kan bidra til å se bak ulike symptomer vi mennesker har, så som selvskading, rus, ortoreksi, anoreksi, ulike tvangslidelser, bulumi og overspising uten å kaste opp, og videre. Se bak symptomene på årsak, og også fokusere på identiteten uten symptomene.

sek_person_scid_39826

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!