Jon og jeg dro til Barcelona på bryllupsreise og fant noen skikkelig bra steder vi har lyst til å dele med dere.

Barnefri for Jon og meg betyr mulighet til å gå mye og langt. Vi bodde på et lite hotell på Ramblaen, som i seg selv er lite interessant, men som var et godt utgangspunkt for å kunne gå overalt i byen. I snitt gikk vi ca 20 000 skritt hver dag. Vi tok ikke noe offentlig transport, bare gikk og gikk. Deilig!
IMG_8101
Tights her // topp her (på salg!) adlinks.

Selvfølgelig spiste vi god mat. For meg er det mye av gleden ved å være på ferie. Før vi dro sjekket vi Anders Husa (som har gjestet Ingefær før) og Helles kitchen. To gode kilder til spisesteder i Barcelona. Titt innom disse bloggene for mange gode tips, både for Barcelona og ellers i verden!
IMG_4167

Cera23
En venninne av meg fikset bord for oss på Cera23 (aner ikke om det er lett eller vanskelig å få bord) fordi hun kjenner eieren. God vin, god mat, gode drinker, kult sted. Vi satt ved siden av noen briter som jobbet med PR for storfilmer. Sjefen hadde vært der to dager før og blitt hektet. Vi fikk cava med jordbær siden vi var på bryllupsreise. Jeg bestilte ceviche til forrett. Jon bestilte tunfisktartar som kom med jordbær. Til hovedrett opplevde Jon mathimmelen med foie gras-pasta. Helt utrolig god. Jeg tror Jon kunne spist tre porsjoner til. Jeg spiste en nydelig langtidsstekt oksekjake med saus av hvite trøfler. Jeg tok drink til dessert, Jon en sjokolade- og karamelldessert.

Cera 23 ligger i Raval, ikke langt fra LasRamblas.
IMG_8004 IMG_8002

IMG_8006

Bar Brutal
Takk til Anders Husa for denne anbefalingen! Vi dro dit den første kvelden. Bar Brutal serverer tapas og naturvin. Vinen vi kjøpte der var feriens dyreste – og beste. Rett og slett helt fantastisk god hvitvin. Tapasen var også svært god. Definitivt et sted som jeg vil anbefale alle å stikke innom.

Bar Brutal ligger i El Born, hvor Jon og jeg likte oss godt. God, avslappet stemning.
IMG_4063
IMG_4067

Satans coffee
Satans coffee er ikke keene på å ligge i turistguider. De vil liksom være hippe for seg selv. Jeg bestilte cold brew, som er min iskaffe-favoritt og Jon en knakende god cortado.

IMG_8049 IMG_8040

Old fashioned gin tonic and coctail bar
Jeg elsker GT – og her hadde de ulike GT servert fra tap. Se menyen lissom! GT-lykke. Jeg valgte en med hint av anis, lakris og sort hvitløk. Overraskende avbalansert smak. Servert i rundt glass med store isbiter. SÅ godt! Hadde det ikke vært for at Jon og jeg hadde delt en flaske vin litt tidligere hadde jeg bestilt en drink til, men en får holde for å være helt dagen etterpå også. Skal ta med bestisen min når vi drar på jentetur til Barcelona en gang i fremtiden.
IMG_4151

Dr. Stravinsky
En av Himkoks bartendere har startet i Barcelona. Herrefred så gode drinker og kult sted. Må oppleves, rett og slett.
IMG_8090
IMG_8094

Chök
Chök selger sabla god sjokolade, laget på stedet. Vi prøvde to kuler: en med chili og en med krokan. Krokanen var amazeballs.
IMG_4160 IMG_4154

Sånn ellers: Bruk bena. Gå innom små butikker. Spis skinke fra matmarkeder og drikk cold brew, grønne helsejuser, sangria, klin litt, spis kokosis, lev livet sakte, les ut en bok. Og ta med gode sko. Jeg brukte høyhelte kun en kveld, resten ble det sandaler, joggesko eller converse.
IMG_4162

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!