Episoden med den svenske psykiateren og forfatteren av boken Hjernesterk, Anders Hansen slo virkelig godt an. Den har høye lyttertall og jeg får ukentlig tilbakemeldinger på at lyttere har satt pris på kunnskapen han delte i episode 56 av Ingefær.

Sommeren er den perfekte tid til å gå lange turer eller jogge i skog, ved sjøen, på fjellet eller i byen. Den aller beste måten å holde hjernen i form på gjennom sommeren er nemlig ikke å løse kryssord i solsengen, men å trene kondisjon helst over 30 minutter tre ganger i uken. Gjør du det, blir det enklere å komme tilbake til studier og jobb etter endt ferie.

Personlig ble jeg veldig motivert til å trene kondisjon etter intervjuet med Anders. Når jeg jogget visste jeg at jeg ikke bare trente kroppen, men også hodet. Men helt ærlig har ikke nådd målet mitt om en joggetur i uken siden noe sånt som før påske. Siden joggekondisen min er så dårlig gjør det vondt å jogge, og jeg bruker det som unnskylding. I stedet trener jeg med kettlebells og styrke i garasjen min. Men jeg vet at det faktisk er jogging som er en av de beste avkoblingene jeg gjør. Når kroppen har klaget fra seg stilner hjernen min. Det behøves, for jeg har en særdeles pratsom hjerne til tider. Å reposte denne episoden er en påminnelse til meg selv at løpeturer langs sjøen, i skogen og i byen, helst med bare legger og singlet, er noe av det aller beste jeg kan gjøre for meg selv denne sommeren.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!